Een jaar lang werken aan kerstmenu

Een hele fles Grand Marnier, vis die uit het assortiment wordt gehaald en niet-fotogenieke kinderen: het maken van de kersteditie van Allerhande is een enorme klus. Vrij Nederland doet verslag van het maken van het laatste kerstnummer. ‘De covershoot vindt plaats op een warme dag in september.’

Foto: Vrij Nederland, Valentina Vos

Maar weinig mensen weten hoeveel werk er gaat zitten in de belangrijkste Allerhande van het jaar, de kersteditie. Om te beginnen is Allerhande het best gelezen blad onder Nederlandse vrouwen (als je mannen meerekent, scoort alleen Kampioen hoger).  Bovendien is het blad heel belangrijk voor Albert Heijn. Het blad werd verzonnen door Gerrit Heijn, een van de zoons van Albert Heijn. Het idee deed hij op in Amerika, waar hij bij allemaal supermarkten relatiemagazines zag. Dat wilde hij ook!

Een team van 27 redacteuren, 16 freelancers en ongeveer 30 mensen voor de fotoshoots werken met de vaste redactie aan het nummer. Alle recepten worden getest door hobbykoks, die aangeven of het recept klopt, haalbaar is binnen de tijd en misschien te ingewikkeld is. Het team is een jaar lang bezig met het kerstnummer, de eerste werkzaamheden beginnen direct na de feestdagen, met een evaluatie van het laatste nummer.

Lees: Een perfecte kerst met Allerhande, geschreven door Kelli van der Waals.

Lees ook:AH waarschuwt voor ontploffende aardappelen
Lees ook:Sabor – een nieuw culinair magazine
Lees ook:Allerhande-recept: Lasagne met pompoen, appel en gerookte amandelen
Lees ook:Nieuw: glossy over bier
Lees ook:Foodies: nieuw kooktijdschrift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>