AH waarschuwt voor ontploffende aardappelen

Albert Heijn begint dit jaar goed. In de nieuwste Allerhande staat in een recept dat je aardappels in aluminium kunt poffen in de magnetron. NIET DOEN!
Albert Heijn kwam er ook achter en zond in een persbericht een waarschuwing uit.

In het recept gepofte aardappelen met honingkarbonades op pagina 11 staat vermeld dat je de aardappel in aluminiumfolie moet verpakken om deze dan te poffen in de magnetron. Ten eerste zal je aardappel dan niet gaar worden omdat het alufolie de straling tegenhoudt. Maar belangrijker is het gebruik van aluminiumfolie kan leiden tot een vonkenregen in je magnetron.

In het recept op de website is de fout inmiddels verbeterd. Daarin staat dat je de aardappel in magnetronfolie moet wikkelen. En als je je aardappel wel in alufolie wilt wikkelen, leg ‘m dan in de oven. Maar dan duurt het wat langer voor ie gaar is. Zo is de aardappel op de foto in de Allerhande waarschijnlijk dus wel bereid!

HIeronder een kort filmpje wat er kan gebeuren als je een stukje aluminiumfolie in de magnetron legt. DOE DIT DUS NIET THUIS NA!!!

 

 

Lees ook:Een jaar lang werken aan kerstmenu
Lees ook:Recept Rode kool uit de oven
Lees ook:Allerhande-recept: Lasagne met pompoen, appel en gerookte amandelen
Lees ook:Preistamppot met gebakken vis
Lees ook:Recept – Gebraden hele kip voor kleine sterren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>