Een oude liefde herontdekt

Ravioli

Mijn pastamachine was het afgelopen jaar niet veel meer dan een leuke accessoire op mijn keukentrolley. Onlangs toch het stof er maar weer eens van afgeblazen om zelf pasta te maken. En ik ben weer helemaal verslaafd! Niets leuker dan je eigengemaakte spaghetti, tagliatelle of ravioli in de pan te zien verdwijnen.

Lekkerder van smaak

Veel mensen denken dat het zelf maken van pasta enorm veel werk is, maar dat valt best mee. Het kneden van deeg, het laten rusten en het vervolgens verwerken tot wat voor soort pasta dan ook, kost misschien een half uurtje, maar het levert je wel pasta op die een stuk lekkerder smaakt dan de voorverpakte droge pasta. Koken kost je ook maar 3 minuten en dan is je pasta al klaar!

Handige accessoires

Ik vind het vooral leuk om ravioli (gevulde pasta) te maken van vers pastadeeg. Hiervoor heb je eigenlijk nog niet eens een pastamachine nodig. Het deeg kun je met een deegroller heel plat maken en vervolgens heb je allerlei handige accessoires om ravioli te maken. Zelf werk ik graag met een raviolisteker. Beetje vulling, deeg dubbelvouwen, steker op het deeg zetten, goed aanduwen en klaar.

Ravioli

Deegpers voor ravioli

Voor een kleinere variant heb ik een soort schaal voor 12 stukjes ravioli. Je legt deeg op de schaal, drukt dit aan zodat de gaatjes tevoorschijn komen, vul de ravioli, afdekken met een tweede laag, even met de roller erover, lossnijden en je hebt ravioli. Wil je echt grotere ravioli maken dan heb je nog een soort deegpers waar je een lap deeg op kunt leggen, vulling toevoegen en dan de beide helften van de pers samenvouwen.

Vullen van ravioli

Maar waar vul je de ravioli mee? Mijn favoriet is zonder twijfel spinazie, pijnboompitten en ricotta, maar ook rode biet met geitenkaas is een aanrader. Of wat dacht je van pompoen als vulling of paddenstoelen? Ravioli is ideaal om je laatste restjes groente in te verwerken. Zorg er alleen dan wel voor dat de vulling zacht is en pureer bijvoorbeeld bieten en pompoen om er zeker van te zijn dat de vulling goed in een stukje ravioli te verwerken is. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het maken van ravioli voor mij zo leuk om mee te experimenteren.

Lees ook:De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci
Lees ook:Smaaktest: rust zacht lieve boterkoek
Lees ook:Recept: Makkelijke Bietenpizza
Lees ook:Flammkuchen met pancetta en oude geitenkaas
Lees ook:Recept Zuurkoolschotel met pompoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>