Toetje Verleidingsmenu: chocoladefondue

Met het hoofdgerecht van het Verleidingsmenu mocht je al lekker met je handen eten. En dat zetten we voort tijdens het toetje. Er is toch niets erotischer dan met je handen eten en elkaar af en toe een hapje voeren? Daar is chocoladefondue erg geschikt voor. Maak niet te grote porties, omdat je je al een flink menu achter de rug hebt. Maar aan de andere kant, je zult vast wel leuke andere activiteiten weten met de chocolade …

CHOCOLADEFONDUE
voor 2 personen

Ingredienten:
* 150 gr pure chocolade
* 1 dl room
* 2 el cointreau of ponche cabalero

Bereidingswijze:
Zet een pannetje met water op en zodra dat kookt zet je daarboven op een andere pannetje. Zorg dat de onderkant van dit tweede pannetje het kokende water niet raakt.
Smelt daarin de chocolade en voeg de room en de alcohol toe. Roer goed door en houd de chocoladefondue warm op een rechaud.
Doop er allerlei lekker fruit (banaan, appel, peer, ananas, meloen, mango), lange vingers of marshmellows in. Dopen kan met je vingers als je voorzichtig bent, of neem een vork op fondueprikker. 

Het volledige koken.blog-Valentijn-2009-verleidingsmenu:
Amuse – oesters
Voorgerecht – salade van rode biet en peer

Soep – romige mosterdsoep
Hoofdgerecht – gebraden kip met bollen knoflook

Toe – chocoladefondue met fruit en marshmellows

Lees ook:Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer
Lees ook:Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep
Lees ook:Receptje….niet voor moeders!
Lees ook:Nederland is dól op appels
Lees ook:Hoofdgerecht Verleidingsmenu: Kip met bollen knoflook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>