Wil je nog wat voor Moederdag maken? Houd je moeder van chocolade? Maak dan deze truffels. Het kost niet zoveel tijd en is niet moeilijk om te maken. Stuur je moeder maar gewoon een uurtje de keuken uit.
Wat heb je nodig
150 gram pure chocolade
1 dl slagroom
cacaopoeder of hagelslag
Wat moet je doen
Verwarm de room in een kom die je op een pannetje met kokend water zet. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de warme room. Roer het pas goed door als de chocolade is opgelost. Zet nu de kom in de koelkast om op te stijven. Als het stijf is – maar niet te hard! – rol je er balletjes van ter grootte van een walnoot. Dat kun je doen met twee theelepeltjes of gewoon met je handen. Rol de balletjes door cacaopoeder of hagelslag. Doe de chocoladeballetjes in een mooi doosje of schaaltje. Versier het bijvoorbeeld met een mooi lint.
Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Recept: chocomousse
Lees ook:Recept Tiramisu
Lees ook:Maak je eigen crème fraîche
Lees ook:Recept: Regenboogtaart