BBQ: No-nonsense barbecueen

Als er een volk iets van barbecueën weet, dan zijn het de Australiërs wel. Op iedere hoek van de straat lijkt wel een (electrische) Barbie te zijn waar omheen mensen zich verzamelen en samen genieten van al het lekkers dat je erop kunt bereiden. Een prachtige way of life

En die Australiërs pakken het barbeuen heel anders aan dan hun tegenvoeters de Amerikanen. Die houden van grote stukken vlees die je uren moet bedruipen (zie ook hier), terwijl Aussies het over het algemeen wat eenvoudiger houden. Aldus de schrijver van BBQ: No-nonsense barbecueën, Ross Dobson.

 

Alles kan!
Na de inleiding bevat het boek nog 4 hoofdstukken: gevogelte, vlees, vis en bijgerechten. De recepten met kip laten vooral veel variaties zien op het thema, al kunnen ook kwarteltjes, kalkoen en eend de Australische barbecue niet ongemerkt voorbij vliegen. In het hoofdstuk vlees lijkt wel ieder stukje van de koe, schaap of het varken voorbij te komen. Alles kan op de bbq, zoals ook uit het hoofdstuk vis blijkt. Want mosselen zullen niet veel mensen op de barbecue leggen, terwijl dat best kan, kijk maar.

De hele wereld rond
De recepten laten je kennismaken met smaakmakers uit Mexico, Cuba, Italië, Vietnam, Perzië, Japan, Marokko, Portugal, Thailand, China en ik weet niet welk land nog meer. Multiculti kan je dit Australische barbecueboek dus met recht noemen. Opvallend is ook het recept voor zalm uit de krant of wat dacht je van de heek met champagneboter?

Jammer
De bijgerechten uit het laatste hoofdstuk zijn een rommeltje van sauzen, salades en groentengerechten van de barbecue. Uiteraard worden daarin aardappelen gepoft en mais op de gril gelegd, maar veel verder gaan deze gerechten niet. Jammer, omdat ik ervan overtuigd ben dat groenten vaker een plekje op de barbecue verdienen dan ze vaak krijgen.Maar degenen die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie voor lekkere vlees-en visgerechten van de barbecue, zullen dit zeker een leuk boek vinden.

Daarbij helpt wat mij betreft ook de rustige vormgeving, zonder dat deze van het boek een saaie bedoening maken. Het lettertype is opvallend, ook omdat het slordig gedrukt lijkt (maar waarom??). Maar het belangrijkste is dat de recepten centraal staan, er regelmatig een foto van het gerecht naast staat, en dat op die enkele sfeerplaatjes nauwelijks een mens te bekennen is. Wat ik een verademing vind!

BBQ - No nonsense barbecueenBBQ: no-nonsense barbecueën - Ross Dobson – Van Dishoeck – isbn 9789047509165

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————- 

 

BBQ - No nonsense barbecueenBBQ: no-nonsense barbecueën - Ross Dobson – Van Dishoeck – isbn 9789047509165

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue
Lees ook:Het BBQ boek
Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:Culinair barbecueen
Lees ook:Recept Kippenpoten van de grill

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>