Goedkope wintergroenten

Het is winter, tenminste dat vertelt de kalender ons. Het weer denkt er daarentegen iets anders over. En dat heeft ook gevolgen voor het eten dat we op tafel zetten. Niemand lijkt meer zin te hebben in lekkere Oud-Hollandse gerechten als zuurkool, witlof, spruitjes, boerenkool of andere stamppotten. Deze groenten worden nauwelijks meer verkocht. Het schijnt sla te zijn, dat we met z'n allen nu willen eten.

Het voordeel van de lage verkoopcijfers is dat de wintergroenten voor bijna niets in de winkels liggen. Normaal gesproken zijn groenten in het seizoen goedkoper omdat ze dan gewoon uit Nederland komen, in plaats van uit andere werelddelen. Maar nu is de vraag zo laag, dat de prijs extra gedaald is. Dus sla je slag en doe eens iets anders met de wintergroenten. Eet ze als sla bijvoorbeeld!
Gek? Helemaal niet! Denk maar aan de bekende witlofsalade met mayonaise en mandarijntjes. Of snijd een rode kool in dunne reepjes en serveer met een lekkere dressing en stukjes appel. Maar ook zuurkool kan je als salade serveren, lekker met walnoten.

bron: RetailNews

Lees ook:Recept Zeeduivel met spek en zuurkool
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool
Lees ook:Recept Gestoofde zuurkool met ingelegde citroenen
Lees ook:Recept – Gebakken snoekbaarsfilets met zuurkool met mosterdsaus
Lees ook:Streekgerechten in kaart gebracht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Goedkope wintergroenten

  1. petra

    En van de week at ik een flinterdun gesneden koolrabi en een flinterdun gesneden winterwortel (that’s why they invented mandolines) met daarover een dressing van een fijngehakt sjalotje, mosterd, olijfolie en balsamico en pezo. Zie ook http://www.lekkerhollands.nl voor meer van dit soort lekkere wintersalades!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Kijk, dat zijn leuke tips! Dank je, Petra.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Recept Geroosterde winterpeen | Koken

  4. Pingback: Bourgondie » Winterse groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>