De keukentool van 2012 – Katja slingert het in de rondte

Waarom ik deze supersonische, altijd handige, niet kapot te krijgen slacentrifuge pas dit jaar in huis heb? Ik vraag het me nog iedere dag af. En het is ook nog zo dat ik, of mijn vriend S., niet zelf naar de winkel zijn gegaan om het te kopen. Nee, het was een cadeautje. Voor S.. Niet eens voor mij, wat mij er overigens niet van weerhoudt om dit groene monster de adopteren. Want hoe vaak maken mannen nou een salade? 

Verder gaan er kruiden in, kool, spinazie… Alles wat ik eerst heel spastisch over het balkon zwaaide of tegen de rand van de gootsteen sloeg. Arme blaadjes. De centrifuge is niet alleen heel handig, ik haal er ook een soort van kinderlijk genoegen uit om ‘em te laten draaien; het is net een hele grote, grote mensen tol. En door op een knopje te drukken, staat ie zo weer stil.

Slacentrifuge van Zyliss, € 34,95, te koop bij verschillende online en offline winkels.

Dit is de tweede bijdrage, waarin de vier culinair redacteuren van koken.blog.nl terugblikken op hun favoriete keukengerei van 2012.  

Lees ook:Recept – Zelf ricotta maken
Lees ook:Recept Geroosterde pompoen
Lees ook:Recept Zeeuwse mosselen van Sergio Herman
Lees ook:Recept Saffraanperencarpaccio met witte chocolademousse
Lees ook:Hond en kat van het Chinese menu geschrapt?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De keukentool van 2012 – Katja slingert het in de rondte

  1. Pingback: Terugblik I – de koken.blog-keukentool van 2012 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>