In één oogopslag de rangorde van restaurants

Met het verschijnen van de nieuwste Michelingids voor 2009 zijn alle grote en bekende restaurantlijstjes voor het komende jaar uitgebracht. Maar deze kunnen nog best verschillen in hun mening. De top 3 is overal wel zo ongeveer gelijk, daarin staan De Librije, Oud Sluis en Beluga.
Maar dan? Je kunt je beperken tot één van de gidsen, maar je kunt zo ook combineren. Daarvoor hoef je niet (meer) zelf alle gidsen naast elkaar te leggen, dat doen de volgende websites alvast voor je.  

Kokswereld
Op de website kokswereld kan je nu heel overzichtelijk de rangorde van de drie meest invloedrijke gidsen met elkaar vergelijken. En dan hebik het over de gidsen van GaultMillau, Lekker en Michelin. Je kunt sorteren op de naam van de gids en daarbinnen weer op de volgorde (van goed naar iets minder goed, of omgekeerd). En automatisch gaat de ranking van de andere twee gidsen mee. Kijk hier maar.

Bijzondere restaurants
De website bijzondere restaurants hanteert een iets andere werkwijze. Zij hebben hun eigen BR-index samengesteld op basis van de oordelen van dezelfde gidsen (dus ook GaultMillau, Lekker en Michelin). De sterren uit de Michelingids geeft het meeste gewicht aan deze BR-index. En heel soms grijpt de redactie in, om een oordeel dat uit de pas lijkt te lopen, te corrigeren. Op de website kan je op tal van manieren zoeken naar een leuk restaurant. Op regio, op beoordeling van BR of een van de gidsen, of op organisatie waarbij de restaurants zijn aangesloten. En daarbij hoef je je niet te beperken tot Nederland, ook bijzondere restaurants in Frankrijk, België, Italië, Groot-Brittannië, Monaco en Zwitserland staan in de lijst. Kijk hier maar.

 
November is traditiegetrouw de maand waarin de restaurants gewaardeerd en op een rijtje worden gezet. Klik op de titel voor de resultaten van SpecialBite, GrootSpraak, GaultMillau, Lekker en Michelin.

Lees ook:Nieuwe restaurantgids die alles samenvat op komst
Lees ook:Michelin is de beste gids
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar
Lees ook:SpecialBite 2009 ligt nu in de winkels
Lees ook:Bib Gourmands 2010 bekend

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In één oogopslag de rangorde van restaurants

  1. P. Gasboer

    Oogt goed die website BijzondereRestaurants.nl en inderdaad erg handig om de waarderingen te combineren tot 1 algemeen rapportcijfer.

    Pierre

      /   Reply  / 
  2. michael

    Ook op de website van Alle Toprestaurants (www.alletoprestaurants.nl) is het handig om de waarderingen van Michelin, GaultMillau en Lekker met elkaar te vergelijken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>