Masterchef op Nederlandse tv

masterchefEindelijk, eindelijk, eindelijk kunnen we ook hier gaan genieten van Masterchef. Het veel geprezen tv-programma van de BBC zal nu ook in Nederland worden uitgezonden. Vanaf maandag 30 november kunnen we nu eens een echt leuk kookprogramma bekijken, een programma waarin het koken centraal staat. En niet iemands huis, het onderlinge afzeiken en hopelijk met een goede en serieuze commentator (doe wat mij betreft maar gewoon de engelse met ondertiteling!).

Wat? Wat zeg je? Ken je Masterchef niet?

In het programma Masterchef strijden hobbykoks tegen elkaar onder de alziende ogen en van alles(w)eters John Torode en Greg Wallace. Degene die het beste kookt, en de strijd gaat over meerdere rondes, mag de titel Masterchef dragen. En ik beloof je: in dit programma gaat het over koken en koken alleen!
(John Torode kennen wij o.a. van het kookboek RUND, dat een van de genomineerden was voor de verkiezing van het Kookboek van het Jaar 2009.)

Masterchef zal in plaats van Over de Kook uitgezonden worden op RTL 5 op iedere werkdag vanaf 19.30 uur. Dus helaas Matthijs, ik haak af!

Masterchef – RTL5 – iedere werkdag – 19.30 uur (vanaf maandag 30 november 2009)

Lees ook:Masterchef komt naar Nederland
Lees ook:Wie is de Chef? start vanavond
Lees ook:Mathijs Vrieze wordt vaste kok RTL Vandaag
Lees ook:Kookboek Kip
Lees ook:Nieuw tv-programma Herman den Blijker

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Masterchef op Nederlandse tv

  1. Pingback: Smullen op tv | Koken

  2. magda

    Hallo
    Er staat 30 nov. 2009… is dit niet 2010?
    En de Belg zend al langer Masterchef uit, komen jullie ook nog eens. Zijn dat nieuwe of uitgemolken afleveringen? Zo ja…kom eens met nieuws!!!
    magda {kookgek}

      /   Reply  / 
  3. magda

    ja daar kwam ik later ook achter, maar met inloggen op masterchef2010.nl kreeg ik alleen de engelse versie, dus vandaar te snel gereageerd. Met masterchef nederland kwam ik wel op de goede site… LEUK

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Leuk om alleen maar naar te kijken, of leuk om zelf aan mee te doen?

      /   Reply  / 
  5. magda

    kan heel goed koken maar dit durf ik echt niet!!! Hi Hi

      /   Reply  / 
  6. magda

    Oh by the way!!! De BBC versie van Masterchef is in Nederlend nooit uitgezonden [Greg Wallace en John Torode] Wel Topchef, meesterchef, onder begeleiding van Martijn Krabe… BRT EEN nu wel. om 18.10u… Maar ook oud nieuws… Tip!!! zaterdag BBC1 11.00u Saturday kitchen

      /   Reply  / 
  7. magda

    Excuus… toch op rtl5? Ben snel afgehaakt wist al de winnaar… tich herhalingen op allerlei zenders, voor mij althans, en alles liep door elkaar! Whatever!!!Begrijp wel niet wat Renate daar gaat doen? Voice over?

      /   Reply  / 
  8. Edith Dourleijn

    Ik weet het ook niet! Presentatie zei het persbericht. Ik hoop dat er nog wel tijd over blijft om de deelnemers te zien koken, want daar gaat het bij Masterchef toch wel om, nietwaar?

      /   Reply  / 
  9. ajee

    Ik heb de afleveringen in Australie gezien, wat een geweldige kandidaten!en wat een goed programma!ook nog wat van geleerd!

      /   Reply  / 
  10. magda

    OK leuk, was dat dus ook met Gregg en John? John is van Australie!!!
    Ngomaals vind ik Renate Verbaan geen goede commentator voor zo een programma, hier in Nederland [ sorry ] hartstikke leuke meid verder!!! Ze heeft een vervelende nasale stem. Als je die britse stem hoort PERFECT!

      /   Reply  / 
  11. Rick

    Nee, Australische editie is net met Gregg & John, maar voornamelijk twee koks, George Calombaris en Gary Mehigan en een ‘food critic’, Matt Preston. Althans, het tweede seizoen dat net een paar weken afgelopen is. Vorig jaar, het eerste seizoen dus, was er ook een presentatrice.

    Momenteel draait in de VS het eerste seizoen van Masterchef US, deze editie lijkt qua format – vooralsnog – op de Australische. Er zijn pas twee afleveringen geweest, dus het is even afwachten hoe dat verder gaat. Overigens is in de VS één aflevering per week, in Australië 6 per week (gedurende 14 weken).

    Ben benieuwd hoe het in Nederland gaat worden…

      /   Reply  / 
  12. Edith Dourleijn Auteur

    He Rick, hoe zit het met de serie die nu op RTL5 wordt uitgezonden. Dat is een oudje van de BBC, maar worden de afleveringen wel volledig uitgezonden? RTL zendt in een uur twee afleveringen uit, maar er wordt zo weinig in gekookt. Weet jij het?

      /   Reply  / 
  13. anne

    wie is de winaar van de reeks op belgie geeindigd afgelopen dinsdag kon helaas de aflevering nietg volgen.

      /   Reply  / 
    1. magda

      Julie heeft gewonnen, Poh werd tweede!Probeer uitzending gemist?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>