Recept Taco’s met chorizo, lekker voor de herfst

Vandaag gaan we in een andere keuken die eigenlijk al een beetje kennen, op ontdekkingstocht. Onze kennis van de Mexicaanse keuken rijkt vaak niet verder dan wat we met de ingrediënten in het TexMex-schap in de supermarkt kunnen maken. Maar het leuke is dat veel Mexicaanse ingrediënten bij ons gewoon bekend zijn.

In dit recept voor Herfsttaco’s met chorizo en pompoen worden verse chorizoworsten gebruikt. Deze zullen met wat inspanning best te vinden zijn. De chile de árbol is de ons ‘gewone’ chilipeper, die in iedere supermarkt te krijgen is. Het recept is afkomstig uit het kookboek Mexicaans! van Thomassina Miers, en past helemaal bij deze tijd van het jaar. 

HERFSTTACO’S MET CHORIZO EN POMPOEN
Voor 6 personen

Ingrediënten:
* 1 teen knoflook
* zeezout en zwarte peper
* 4 el olijfolie
* ca 1 kg muskaatpompoen (schoongemaakt gewicht)
* 1 childe de árbol, of een gewone chilipeper
* 4 verse chorizoworstjes
* 2 sjalotten
* 1 el oregano

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een vijzel en wrijf hierin de knoflook met een halve theelepel zout fijn. Meng er 3 eetlepels olijfolie door.
Schil de pompoen en snijd deze in stukken van 2 centimeter. Snijd de peper heel fijn.
Meng de pompoenstukken met de knoflookolie en leg ze op een bakplaat. Verdeel de fijngehakte peper erover. Rooster de pompoen 20 tot 25 minuten in de oven tot de randen licht geschroeid zijn.
Snijd de chorizo in blokjes en de sjalotten in fijne stukjes. Verhit de laatste eetlepel olie in een koekenpan en bak deze zachtjes tot de sjalotten glazig zien.
Verwarm intussen de taco’s, zoals op de verpakking geschreven staat.
Voeg de pompoen en de oregano kort toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de taco’s met de pompoenvulling.

Uit het boek: Mexicaans – Thomassina Miers – Kosmos – isbn: 9789066116795
koop dit boek in de koken.blog-shop

Lees ook:Mexicaans kookboek
Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo
Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel
Lees ook:Recept Geroosterde pompoen
Lees ook:Recept de hutspot van Herman

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Taco’s met chorizo, lekker voor de herfst

  1. Pingback: Mexicaans kookboek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>