Recept Viva Arabia: sardientjes met tomaat en eieren

Gisteren vertelden we alles over het nieuwe kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol, Viva Arabia. Viva Arabia is een verzameling van 160 easy-to-make recepten, een selectie van de lekkerste recepten die zij 7 jaar lang publiceerden in Viva. Vandaag mogen wij een van die recepten met jullie delen. Heb je gisteren je boodschappen al gedaan? Dan kun je meteen aan de slag.

 

RECEPT: SARDIENTJES MET TOMAAT EN EIEREN

Een geweldig gerecht met ingrediƫnten uit de voorraadkast.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 blik sardientjes op olie
  • 4 eieren
  • peterselie
  • peper en zout

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook en snij in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook in 5 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaten toe, prak ze fijn en doe het zout en de peper erbij.
  • Bak de saus 10 minuten op een matig vuur. Verdeel daarna de uitgelekte sardientjes erover.
  • Breek de eieren in de saus en laat het eiwit in ongeveer 5 minuten stollen. Bestrooi eventueel met zout en peper en wat verse peterselie.
  • Serveer met Turks of Marokkaans brood of afbakbroodjes uit de oven.

Lees ook:Viva Arabia
Lees ook:Recept Creoolse snapper met knapperige gekruide uien
Lees ook:Recepten tomatensaus
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing
Lees ook:Recept Curry van damesvingers met tomaat en venkelzaad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>