Recept Lamsracks met zeekraal

Het meest verrassende hoofdstuk uit het nieuwste kookboek Wereldgerechten van Gordon Ramsay is misschien wel het hoofdstuk over Groot-Brittanië. De recepten zijn varianten op gerechten die we ook hier in Nederland kennen, maar soms net even anders.

Ook in Nederland kennen we zeekraal, en dat is een plantje dat letterlijk met de voeten in het zeewater staat. Hierdoor heeft zeekraal een zilte (zoute) smaak, dat is misschien even wennen, maar wel erg lekker! Gordon Ramsay laat je de zeekraal eerst blancheren waardoor de groene kleur goed behouden blijft. Deze stap zou je eventueel ook kunnen overslaan, maar dan moet je de zeekraal iets langer laten smoren (met wat extra vocht).   

Lamsracks met zeekraal
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* twee lamsracks, elk met 6 botjes
* zeezout en zwarte peper
* 2 el olijfolie
* 200 gr zeekraal
* 25 gr boter
* 2 a 3 ansjovisfilets
* 1/2 citroen
* 50 gr hazelnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de lamsracks met peper en zout en bak deze in de olijfolie in een ovenvaste braadpan of -slee. Bak ze per kant 2 a 3 minuten aan en zet ze neer met het vet omhoog. Zet de lamsracks in de oven. Braad ze 15 minuten voor rood/rosé vlees of 20 minuten voor rosé.
Blancheren van de zeekraal: Breng intussen een pan water aan de kook en zout het. Voeg de zeekraal toe en kook ze in 2 tot 3 minuten zacht. Giet de zeekraal af en laat ze onder de koude kraan helemaal afkoelen (of dompel ze in een bak ijswater).
Rasp de schil van de citroen, pers de citroen uit en hak de ansjovisfilets fijn.
Verwarm een koekenpan en rooster hierin de hazelnoten (zonder vet).
Haal de lamsracks uit de oven en dek de schaal af met aluminiumfolie en laat zo een minuut of 10 staan.
Haal de hazelnoten uit de pan en smelt de boter erin. Voeg de ansjovisfilets, de zeekraal en de helft van het citroensap toe en laat deze 2 tot 3 minuten warmen. Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper.

Uit het boek: Gordon Ramsay – Wereldgerechten – Kosmos – isbn: 9789021547459 – te koop bij Bruna

Lees ook:Recept Gordon Ramsay Gestoofd konijn met perencider
Lees ook:Recept Nieuwe aardappels met feta en munt
Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof
Lees ook:Hoender met gebakken polenta, gegrilde witlof en saus van citroen en sechuan
Lees ook:Recept – Pasta met avocado, erwten en zeekraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>