Kabli met kip

Als vluchteling heb je het in Nederland niet makkelijk. Eerst moet je vaak onverwacht en onvoorbereid je land verlaten, dan kom je in Nederland in een jarenlange asielprocedure terecht, en als je dan een verblijfsstatus hebt gekregen mag je van voor af aan beginnen. Je moet een nieuwe taal leren, de weg in het land leren kennen en nieuwe vrienden maken. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, maar sommigen op een wel heel bijzondere: zij gaan samen koken.

We hebben immers niet voor niets de uitdrukking: de weg naar het hart gaat via de maag. Juist door samen te koken en eten leer je elkaar een beetje kennen, en dat is precies wat er gebeurt in het kookboek Made in Holland. De Afghaanse Mina die in dit boek geportretteerd is, heeft haar weg en toekomst in Nederland al lang gevonden, maar maakt nog graag deze Kabli met kip klaar. Lees hier meer over dit bijzondere kookboek. 

KABLI MET KIP
Voor 4 personen

Ingredienten:
* 500 gr rijst
* 1 winterwortel
* 200 gr rozijnen
* 1 el suiker
* 1 el zout
* 1 kopje zonnebloemolie
* 500 gr kippenpoten
* 1 ui
* kerrie
* zout
* kardemonpoeder
* 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze:
Laat de rijst 1 uur in water weken en kook het daarn met 1 el zout gaar.
Snijd de ui en bak ook deze in wat olie, bak de kippenbouten mee en breng op smaak met zout en kerrie.
Als de ui zacht is, de tomatenpuree en wat water toevoegen. Dit laten sudderen tot de kip gaar is.
Giet de rijst af en doe het terug in de pan.
Snijd de winterpeen in lange dunne reepjes en bak ze in wat olie ca 5 minuten. Doe er een beetje suiker bij en na 2 minuten de rozijnen en bak nog ca 2 minuten door. Breng op smaak met de kardemonpoeder.
Leg de kippenpoten op het bord, serveer de rijst en de wortel erbij.

Uit: Made in Holland –  VluchtelingenWerk – bestel het kookboek hier – isbn: 9789490177058

 

Lees ook:Taart voor de koningin
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines
Lees ook:Recept Rijst met tuinbonen en dille
Lees ook:Recept Kipkorma met pistache
Lees ook:Recept met het blad van druiven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kabli met kip

  1. Pingback: Made in Holland | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>