Recept Soufflé met pasta

Italianen eten pasta niet als hele maaltijd zoals wij dat doen. Pasta is in Italië een onderdeel van het menu en wordt daarom vaak met lichte sauzen en in kleinere porties geserveerd. Om toch pasta in het kerstmenu te kunnen verwerken, koos ik voor dit recept dat pasta, in dit geval fettucine, in een soufflé verwerkt. het verheugd de feestvreugde aanzienlijk als je voor iedereen aan tafel een eigen, kleinere, soufflé maakt.

Het recept komt uit het kookboek De zilveren lepel PASTA, waarin zoals de titel al duidelijk maakt, alleen maar recepten met pasta staan. Blijf koken.blog.nl volgen, gister en de rest van de week zal ik een kerstmenu samenstellen uit de nieuwste boeken over de Italiaanse keuken!

Fettucine-soufflé

Ingrediënten:
* 80 gr boter, plus extra om in te vetten
* 4 dl melk
* 225 gr (verse) fettucine
* 100 gr Gruyère
* 100 gr Parmezaanse kaas
* 300 gr spinazie
* 6 eieren
* peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een souffléschaal (ronde hoge schaal) in met boter.
Doe de melk, op 2 eetlepels na, in de pan en breng de melk aan de kook. Haal de melk van het vuur zodra deze kookt.
Kook intussen de fettucine in ruim kokend water in 2 a 3 minuten beetgaar. Laat ze even uitlekken, maar ze mogen nog iets vochtig blijven.
Rasp beide kazen en hak de spinazie fijn.
Snijd de boter in blokjes en roer deze voorzichtig door de pasta en meng dan ook de kaas, spinazie en peper erdoor.
Voeg dan voorzichtig de nog warme melk erdoor en laat het even staan.
Splits de eieren.
Klop de dooiers (eigeel) los met de 2 eetlepels achtergehouden melk los.
Klop de eiwitten in een superschone kom met een superschone garde/mixer stijf.
Meng de eigeel door de pasta en spatel de eiwitten er voorzichtig door.
Doe het mengsel in de beboterde soufflévorm en zet hem 30 min in de oven.
Verhoog de temperatuur tot 200 graden en laat de soufflé nog 5 minuten in de oven staan.
Zet direct op tafel.

Uit: De zilveren lepel PASTA – Van Dishoeck – isbn 9789047512226 – Bruna verkoopt dit boek

Lees ook:Recept Broccoli-ricottasoufflé
Lees ook:Recept Courgettesouffle
Lees ook:Recept Gestoomde aardbeienpudding
Lees ook:Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen
Lees ook:Prijswinnend recept

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Soufflé met pasta

  1. Pingback: Help! Welk Italiaans kookboek moet ik nu kopen? | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>