Prijswinnend recept

De winnaar van de Van de melkboer-actie stuurde zijn favoriete zuivelrecept in, voor Vlaamse vla, dat je zowel warm als koud als nagerecht kunt eten. En dat recept kan ik jullie natuurlijk niet onthouden..

 

VLAAMSE VLA
koud of warm nagerecht voor 8-10 personen

Ingredienten:
* ca 100 rozijnen
* 2 eetlepels Rum
* 50 gram kruim van wittebrood
* 200 gram verkruimelde bitterkoekjes
* ½ liter volle melk
* ½ liter slagroom
* 100 gram boter(op kamertemperatuur)
* 150 gram suiker
* 1 mespuntje zout
* 4 eieren
* 4 eierdooiers
 
Voorbereiding en bereiding
Laat de rozijnen een uurtje wellen in de rum. Doe het broodkruim en de verkruimelde bitterkoekjes in een kom, giet de melk en de slagroom erbij en laat het geheel rusten tot het kruim zoveel mogelijk vocht heeft geabsorbeerd.
Bestrijk een ovenvaste schaal of een bakvorm met boter. Doe de rest van de boter in een beslagkom, voeg de suiker en een mespuntje zout toe en klop met een garde tot u een smeuïge  crème hebt verkregen. Klop er één voor één de hele eieren en de eierdooiers door.  Voeg tenslotte de bitterkoekjespap en de gewelde rozijnen toe. Giet het aldus verkregen beslag in de vorm en zet deze in een met een laagje heet water gevulde braadslee. Zet het geheel ca 50 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
De vla kan koud of warm worden opgediend.

—-

Lees ook:Asperges voor en na
Lees ook:Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen
Lees ook:Pepernoten recept
Lees ook:Recept WK-bierpannenkoekjes
Lees ook:Recept: Nieuwjaars-tulband

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>