Recept Arabische hutspot

Nouvelle Fushion, het staat voor het mengen van wereldkeukens. De eerste kennismaking met andere culturen loopt vaak via het bord en de smaken die uit die andere keukens komen. En die smaken mengen zich als vanzelfsprekend met de smaken die we al kennen. Deze Arabische hutspot is daar een leuk voorbeeld van. Hoe je een gerecht als dit nu kunt koppelen aan wat er in onze tijd in de samenleving gebeurd, kan je lezen in het boek What (not) to eat 2010 van foodtrendwachter Marjan Ippel. Zij bundelde de 10 nieuwste, en 1 die er altijd is en zal blijven, eettrends van nu in dit boek. Daarover later meer.

Nu maar eens multicultureel de keuken in zonder de eigen Hollandse roots te verloochenen. Deze Arabische hutspot is een recept van de makers van het kookboek Arabia, Merijn Tol en Nadia Zerouali.  

ARABISCHE HUTSPOT
Voor 2-3 personen

Ingrediënten:

* 500 gr worteltjes
* 250 gr uien
*500 gr (kruimige) aardappelen
*Zout, (cayenne)peper
*150 gr pittige worstjes (merguez uit de Maghreb, sucuk uit Turkije of de niet-pittige Hollandse rookworst)
*3 tenen knoflook
*25 gr verse koriander
*Frisgroene olijfolie

Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon, snijd ze in stukjes en breng ze in een laagje koud water met wat zout aan de kook. Laat 20 min koken.
Snijd intussen de worstjes en knoflook in plakjes en bak ze in wat olijfolie in de koekenpan goudbruin. Breng op smaak met wat peper.
Hak de koriander en meng door de worst.
Giet de groenten af zodra ze klaar/gaar zijn (maar bewaar wat van het kookvocht) en stamp ze fijn. Voeg wat olijfolie en eventueel wat kookvocht toe om een smeuiige puree te krijgen.
Schep de hutspot in diepe borden en verdeel de worst erover.
Druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi evt met wat extra peper.

Uit: What (not) to eat 2010 – Marjan Ippel – isbn 9789490142025

Lees ook:Recept de hutspot van Herman
Lees ook:Undergroundboerenkerstnachtmarkt
Lees ook:Recept hutspot
Lees ook:My life is sweet: recept tomatensalsa met gegrilde worstjes
Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Arabische hutspot

  1. Pingback: What (not) to eat 2010 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>