In het boek Basis BBQ van Wereldkampioen Barbecue 2003 Peter de Clercq gaat het niet zozeer om je de basis van het barbecuen aan te leren, al komt die wel aan bod. Maar ik zie het toch meer als een boek waarin de liefhebber nieuwe inspiratie kan opdoen om zijn of haar barbecue eens anders in te zetten. Dit recept voor Gevulde kip met platte kaas en pesto van gegrilde paprika’s is daar zeker een lekker voorbeeld van.
En vanavond vertel ik je wat ik allemaal nog meer van het boek vind.
GEVULDE KIP MET PLATTE KAAS
Wat Vlamingen platte kaas noemen, zouden wij met roomkaas of ricotta aanduiden
Ingrediënten voor 4 personen:
* 4 kipfilets
* 250 gr platte kaas / roomkaas / ricotta
* 8 plakken pancetta (Italiaans gerookt buikspek)
* 2 tenen knoflook
* 1 el gegrilde paprikapuree (uit pot)
* 1 citroen
* 1 el verse salie
Bereidingswijze:
Rasp het gele van de schil van de citroen.
Meng de ricotta met de puree van gegrilde paprika, geraspte of gehakte knoflook, de geraspte citroenschil en de fijngesneden salie.
Maak in de kipfilets in de lengte een inkeping, maar snijdt ze niet helemaal door.
Leg de kipfilets opengevouwen tussen plasticfolie en klop ze met de onderkant van een pan iets platter.
Leg het ricotta-mengsel op de kipfilets en rol ze in de lengte op.
Wikkel de kipfilets elk in twee plakken pancetta, zodat het rolletje stevig blijft zitten.
Gril de gevulde kip in pancetta in ca 12 minuten in een gesloten barbecue gaar.
TiP: je kunt natuurlijk ook zelf paprika’s rondom grillen tot de schil zwart ziet (kan ook in de oven!), de paprika’s daarna ca 10 minuten in een gesloten plastic zak laten rusten, om daarna de schil te verwijderen. Pureer het vruchtvlees en gebruik dit in het recept.
Uit: Peter De Clercq – Basis BBQ – Terra Lannoo – isbn 978902098923
———————————————–———————————————–
Lees ook:Recept Gevulde paprika met tomaat en mozzarella
Lees ook:Recept Portobello’s met ricotta en walnoten
Lees ook:Basis BBQ’en met wereldkampioen Peter De Clercq
Lees ook:Recept Cannelloni met geroosterde groenten
Lees ook:Recept Tomaten van de barbecue
Pingback: Basis BBQ’en met wereldkampioen Peter De Clercq | Koken