Recept Asperges met zalm en basilicumsaus

Het is een beproefde combinatie: asperges met zalm. En het ziet er natuurlijk ook prachtig uit, dat wit met roze. Deze combinatie met basilicumsaus heb ik nog niet geproefd, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het heerlijk is.

Laten we er daarom niet al teveel woorden aan vuil maken, en gewoon die keuken induiken.
 

Je begint met de bereiding van de witte asperges, zoals ik je dat eerder heb laten zien.
Zet intussen water op om eieren te pocheren.
Het sausje maak je dan door mascarpone in een keukenmachine te mengen met een bosje basilicum, olijfolie, citroensap, peper, zout en een paar lepels van het aspergekookvocht. Verwarm op laag vuur deze saus.
Pocheer de eieren volgens deze aanwijzingen.
En serveer dan de asperges met de gepocheerde eieren, de gerookte zalm en de warme basilicumsaus.
Lees het recept hier maar na.

Andere recepten met asperges van koken.blog.nl:
* Basisrecept witte asperges
* Gebonden aspergecremesoep
* Cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas uit een nieuw kookboek over Asperges
* Asperges met Hollandaisesaus
* Witte asperges met risotto
* Groene asperges met salsa van gegrilde sla (uit Hollandse kramen van Yolanda van der Jagt)
* Aspergetaartjes
* Aspergesalade met Hollandse garnalen
* Bavarois van asperges
* Nog wat recepten met asperges

—————————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Groene asperges met salsa van gegrilde sla
Lees ook:Recept witte asperges net even anders
Lees ook:Recept Aspergetaartjes
Lees ook:Recept Aspergesalade met Hollandse garnalen
Lees ook:Recept tuinbonen met zalm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>