Recept Taaitaai

taaitaaiEcht zo’n product dat je naast pepernoten alleen met Sinterklaas eet, is natuurlijk taaitaai. Schuimpjes liggen tegenwoordig ook met Pasen in de winkels en kruidnoten is niets anders dan een dopje van speculaasdeeg. Taaitaai dus.

 

Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, dus ben ik op het wereld wijde web op zoek gegaan naar recepten. Mij viel op dat het op twee manieren gemaakt wordt. In het ene recept wordt een ongeveer gelijke hoeveelheid bloem gemengd met honing, terwijl in de andere ‘school’ er ongeveer drie keer meer bloem dan honing wordt gebruikt. Je kunt je voorstellen dat het tweede deeg iets steviger en dus beter te verwerken zal zijn. Speculaaskruiden aangevuld met anijs vormen de smaakmakers.
Hier het recept voor de eerste manier van taaitaai maken, en hier voor het tweede.

Een overzicht van de lekkerste Sintklaasrecepten op koken.blog vind je hier.

Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Recept – Zelf pitabroodjes in de BBQ maken
Lees ook:Recept pepernoten
Lees ook:Recept Speculaastaart
Lees ook:Recept Empanada’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>