Recept Rode kool met kastanjes en ahornsiroop

Het wordt weer echt winter en dan is het tijd voor lekkere lange suddergerechten en voor gerechten met kolen en knollen. Hoewel ik de pest aan de kou van de winter heb, vind ik die echt winterse gerechten wel erg lekker. En daarom koos ik uit het boek Groenten van Delphine de Montalier dit gerecht. Het is bewerkelijk, maar net weer even wat anders met rode kool. En dat is het leuke aan dat boek, het geeft allerlei nieuwe en bijzondere recepten voor gerechten met groenten. Maar daarover later vandaag meer, nu eerst het recept voor rode kool met kastanjes en ahornsiroop.

RODE KOOL MET KASTANJES EN AHORNSIROOP

Ingrediënten:
* halve rode kool
* 200 gekookte kastanjes (vers of puree uit blik)
* 1 grote ui
* 100 ml rode wijn
* 50 gr boter
* 3 el ahornsiroop,
* 2 el suiker
* ½ tl gemberpoeder, ½ tl nootmuskaat, ½ tl komijnpoeder, peper en zout

Bereidingswijze:
Verwijder de lelijke buitenste bladeren, halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd de kool in heel dunne repen. Meng met de suiker en de wijn en laat 12 uur in de koelkast marineren.
Snipper de ui en bak deze op niet al te hoog vuur in ca 10 min. Roer de kool, de gekookte kastanjes, de ahornsiroop en de specerijen erdoor en breng op smaak met peper zout. Laat ca 1 uur en 40 minuten op laag vuur stoven en roer geregeld.

Bron: Groenten – Delphine de Montalier / fotografie van Charlotte Lasceve - Terra – isbn 9789058979438 – lees hier mijn recensie van het boek


Wil je nog meer recepten uit kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij ieder kookboek kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Academie voor Gastronomie: rosé gebraden hertenbout met rode bietjes en kastanjes
Lees ook:Recept Rode kool uit de oven
Lees ook:Recept Crème Brûlée met kastanje
Lees ook:Recept Turkse bal gehakt met knapperig rode kool
Lees ook:Recept Winterse pasta met groene kool

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Rode kool met kastanjes en ahornsiroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>