Medifood in Den Haag – Deel 4

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet.
Natuurlijk, het is allemaal niet bewezen door erkende organisaties, maar moet je daarom een eeuwenoude leer maar negeren? Ik denk van niet. Daarom neem ik de vijf gerechten uit het menu onder de loep; iedere week één. Vorige week was het de kabeljauw. Vandaag is de lamsfilet met rode wijn/knoflooksaus aan de beurt.

De ingrediënten op het bord:

1. Lamsfilet – goed voor het hart

2. Salomonszegel (familie van de asperge) – verlaagt de bloeddruk en bevordert de hartlongfunctie.

3. Dogbane-blad (kruidachtige plant) – verbetert de hartfunctie en helpt bij een te hoge bloeddruk.

4. Rode wijn – verlaagt cholesterol en helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekte.

5. Knoflook – beschermt tegen hart- en vaatziekte.

6. Walnoten – zorgt voor de regulatie van bloedlipiden (bloedvetten).

7. Selderij – helpt bij de overgang en een te hoge bloeddruk.

8. Zeewier – vermindert bloedlipiden.

9. Boomoor (paddenstoel) – gezond voor hart en bloedvaten en helpt bij het verteren van vezels.

 

Meer informatie over het initiatief vind je hier.

Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 3
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 1
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 5
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 2
Lees ook:Hoge bloeddruk? Insecten eten kan helpen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Medifood in Den Haag – Deel 4

  1. Pingback: Medifood in Den Haag – Deel 5 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>