Medifood in Den Haag – Deel 2

Het Frans/Chinese restaurant HanTing Cuisine in Den Haag is overtuigd van de Chinese medicinale keuken en lanceert in samenwerking met de Shandong University of Traditional Medicine een Medical Food Menu. Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, kruiden en andere producten voor ons eigen welzijn, maar niemand lijkt meer te weten wat bijvoorbeeld selderij met je lichaam doet.
Natuurlijk, het is allemaal niet bewezen door erkende organisaties, maar moet je daarom een eeuwenoude leer maar negeren? Ik denk van niet. Daarom neem ik de vijf gerechten uit het menu onder de loep; iedere week één. Vorige week was het de rundertartaar. Vandaag is de zeebaars aan de beurt.

Medicinale ingrediënten op het bord:

1. Morieltjes – goed voor de spijsvertering en de maag en helpt bij gewichtsverlies.

2. Lotuswortel – helpt bij constipatie en diarree, goed voor de milt, helpt bij het opnemen van lipide en verbetert de eetlust, spijsvertering en het immuunsysteem.

3. Wintermeloen (waspompoen) – ontgift, drijft vocht af en helpt bij een te hoge bloeddruk en levercirrose.

4. Astragalus (behoort tot de vlinderbloemfamilie) – bevordert het immuunsysteem, zwakt bijwerkingen van een chemokuur af en verdooft.

5. Verschillende kardemomzaden – helpen bij maagproblemen, benauwdheid en buikpijn en tegen braken en misselijkheid, hebben een gunstige werking op de milt en normaliseren abnormale trek of juist afkeer van eten en drinken.

6. Rhizoma atractylodis (kruid) – helpt bij pijn in de ledematen, zwelling van de lever, een opgeblazen gevoel en hoofdpijn, bevordert de eetlust en is goed voor het gezichtsvermogen.

7. Costuswortel – goed voor de galblaas, dikke darm, milt en maag en voorkomt een opgeblazen gevoel.

8. Gedroogde mandarijnschil – helpt bij buikpijn, misselijkheid en braken, voorkomt een opgeblazen gevoel en heeft een slijmoplossende werking.

Meer informatie over het initiatief vind je hier.

Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 3
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 4
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 1
Lees ook:Medifood in Den Haag – Deel 5
Lees ook:ADV: Deel je anoniemste toilegeheim en voel je opgelucht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Medifood in Den Haag – Deel 2

  1. Herna

    Het restaurant was vanavond op tv Editie NL.

      /   Reply  / 
  2. Katja

    Hoi Herna,

    Het menu zorgt voor discussie. Alleen maar goed!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Medifood in Den Haag – Deel 3 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>