Een kijkje in een reuzenchampignon

Champignonpaviljoen

Op zondag 13 en 20 oktober worden in museum De Locht in Horst de jaarlijkse champignondagen gehouden. Tijdens deze dagen wordt er niet alleen aandacht besteed aan de teelt en verwerking van champignons, maar ook aan andere eetbare paddenstoelen. Dit jaar extra feestelijk omdat bezoekers voor het eerst kennis kunnen maken met het nieuwe Champignonpaviljoen.

Dit gebouw in de vorm van een gigantische halve champignon is uniek in Nederland. De hoed van de ‘paddenstoel’ vormt het tentoonstellingsgedeelte, het steeltje de culinaire kant. Het gebouw is nog niet volledig af. Toch kunnen bezoekers op beide dagen alvast een kijkje nemen. Zo is er een tentoonstelling over de geschiedenis van de champignonteelt door de eeuwen heen en wordt er aandacht besteed aan “andere” paddenstoelen. Er zullen hapjes verkrijgbaar zijn, geïnspireerd op paddenstoelen. Ook kunnen bezoekers champignons kopen waarbij de traditionele veilingklok wordt ingezet. Kinderen mogen een broodje bakken boven open vuur en krijgen gelegenheid om zelf een bakje champignons te plukken. Als extra attractie is er op 13 oktober een bierproeverij georganiseerd door de Gulpener Bierbrouwerijen met verschillende soorten bier. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 5,-.

Na 20 oktober gaat het paviljoen weer even op slot om het paviljoen in alle rust volledig in te richten.

 

Lees ook:Koken.blog’s paddenstoelweken
Lees ook:Recept champignonsoep
Lees ook:Hoe zou een gebouw smaken?
Lees ook:Recept Champignons Dordogne
Lees ook:Paddenstoelen de beste vleesvervanger?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>