FastFruit: fruit uit de muur

fastfruitOveral op straat kan je eten kopen. Maar vaak is dat niet van het gezondste soort. Eigenlijk bijna nooit. En dit overdadige aanbod van ongezonde producten doet sommigen beweren dat we daardoor massaal te dik worden. En kan je ergens wat fruit kopen, dan betaal je daarvoor veel geld en moet je het soms doen met voorgesneden fruit dat samen nog niet eens een heel stuk fruit vormt.

Maar daar gaat nu verandering in komen.

In Rotterdam althans, en voorlopig alleen op het Centraal Station. Henk van Jottermerveld, is al hard op weg om dit initiatief rond te krijgen. Hij ergerde zich aan de bovengenoemde zaken en ontwikkelde het concept van Fastfruit, las ik hier. In de fruitomatiek zullen producten worden gelegd van lokale fruittelers. Ook is de bedoeling dat het fruit tot sap gemaakt wordt, zodat je aan de automaat zelf je mix voor je fruitdrankje kunt samenstellen. Ik ga er zeker eens een pitstop maken, zodra de automaat Fastfruit er staat.

En die automaat, die zal je niet kunnen mislopen, als het voorlopige ontwerp door zal gaan (zie het plaatje bij dit bericht).

Lees ook:Bestelvers: eerste landelijke webwinkel voor verse groente en fruit
Lees ook:Weet wat je eet!
Lees ook:Culi-agenda: Italiaanse markt 1-4 augustus
Lees ook:Meer aandacht voor eerlijke producten in de supermarkt
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>