Recepten maken met je Google-telefoon

Huismerken blijken niet makkelijk vindbaar in de app.Ik heb er geen, zo’n Google-telefoon Android, maar ik begin nu toch te twijfelen. Er is namelijk een Nederlandse applicatie ontwikkeld, RodePasta heet ie, waar je snel een recept mee kunt samenstellen door producten te scannen. Even bliepen welke producten je in je (koel)kast hebt staan en op je scherm zie je een recept. En het is ook handig als je eens inspiratieloos door je supermarkt struint, dan scan je een product en je recept laat zien welke andere ingredientenen je erbij kunt kopen om tot een smakelijk maal te geraken.

Maar wat zeggen de early adopters ervan?

De mensen achter AndroidPlanet (die ook deze screenshot hierboven van RodePasta) hebben gemaakt) hebben RodePasta al uitgeprobeerd. De voordelen zijn dat er zo’n 10.000 producten in de database staan en honderden recepten. Ook wordt er gewerkt aan de versie voor een iPhone. En de applicatie is gratis te downloaden uit de Android Market.

Maar zijĀ ontdekten ook dat lang niet alle producten in de database staan en dus nog niet herkend worden door de telefoon. Dat zijn vooral huismerken en exotische producten, maar ook aardappelpuree van Maggi (maar die maak je toch zelf?) wordt bijvoorbeeld niet herkend. En nietĀ bij alle producten is een recept beschikbaar, en dat geeft RodePasta zomaar een willekeurig ander recept. Nog een nadeel is dat de database van niet alle producten een plaatje bevat. En tenslotte wordt je voor het recept zelf doorgestuurd naar Smulweb. Niet naar een goede mobiele site van deze receptendatabase die door haar gebruikers worden gevuld, dus dat is nog wat onhandig.

Ik denk dat ik nog maar een jaartje wacht met het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon, mijn abonnement loopt nog wel een tijdje door. En daarop kan ik koken.blog.nl al wel heel goed op een mobiele telefoon bekijken!

——————————————————————————————————-

Lees ook:De wilde keuken is er nu ook als app
Lees ook:Mobiel koken nu nog makkelijker!
Lees ook:My favorite wine-notieblokje
Lees ook:Veilig tomaten kopen
Lees ook:Reizende Sterren Streetfood App

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>