Bliksem slaat in tijdens barbecuefeestje

Aaai, hopelijk zal je het in deze barbecueweek op koken.blog.nl zelf niet meemaken, maar een Brit overkwam het: tijdens het barbecuen begon het te onweren en de bliksem sloeg in hem. Net op het moment dat hij met een vork in een worstje op de barbecue prikte.

Je zou bijna zeggen, dat hij dat ook niet had moeten doen!  

Vlees pak je bij voorkeur met een tang van de barbecue. Op deze manier maak je er geen gaatjes in, waardoor het vocht en dus alle sappigheid uit het vlees kan verdwijnen.

Ontploffing
De Brit heeft het overleefd. Hij kan zich alleen nog herinneren dat het voelde als een ontploffing in zijn lichaam. Hij verloor het bewustzijn en schijnt maar 1 ding te hebben kunnen zeggen: “worstjes”. Aldus Meat & Meal.

————————————————————————————————————

Lees ook:Nieuwe delicatesse in India: rattenvlees
Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:My life is sweet: recept tomatensalsa met gegrilde worstjes
Lees ook:Britten kennen maar 10 recepten uit hun hoofd
Lees ook:Culinair barbecueen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bliksem slaat in tijdens barbecuefeestje

  1. F.Floor(63)

    Het vreemde is dat dit op een luchtmachtbasis is gebeurd – en ook dat iedere militair heel goed is geleerd dat de bliksem afkomt op luchtvervuiling.
    Dit wordt bevestigd door de universiteit van Louisiana die er 25 jaar onderzoek naar hebben gedaan. Er zijn 7x meer blikseminslagen in hun raffinaderij dan op hun platteland dat zeker 25x groter is dan de stad. De conclusie is dan ook dat de bliksem dol is op luchtverontreiniging en dat klopt weer met wat iedere boerenzoon (en zéker militairen!) wordt geleerd dat bij onweersdreiging geen open vuur mag worden gestookt. Zelfs op 50kM afstand kan de bliksem nog steeds horizontaal overbruggen zo heeft mijn eigen pappie (onderofficier in WO-1) nog vastgesteld.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Goed om te weten, want ik ga vanaf nu zeker niet barbecuen als het onweer dreigt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>