Lunchen zoals president Barack Obama

Vandaag is de dag dat Barack Obama geïnaugureerd wordt als president van de Verenigde Staten. Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd is hij de machtigste man op aarde. En wat eet hij vandaag na de plechtigheid? De lunch staat, inclusief de recepten, online.

 
Drie gangenlunch
Tijdens de driegangenlunch zal Barack Obama met zijn gezelschap beginnen met een stoofpotje van zeevruchten zoals garnalen en coquilles, om te vervolgen met een schotel van Amerikaanse vogels (fazant en eend) geserveerd met kersenchutney, zoete aardappel en wintergroenten. Als toetje krijgt de nieuwbakken president appel-kaneelcake. De recepten kan je hier nalezen.
Meestal is de inauguratielunch geïnspireerd op de keukens van de staten waar de president en diens vice-president vandaan komen. Barack Obama koos voor een andere weg (“Change!” weet je nog?) en liet zijn lunch inspireren op de inauguratielunch van president Abraham Lincoln, die de 16e president van de VS was en 200 jaar geleden is geboren.

‘Op een goed presidentschap!’
Het zal niet alleen eten zijn dat Barack Obama doet tijdens deze lunch. Op het programma staan ook speeches, het krijgen van cadeautjes van het organisatiecommité en natuurlijk veel toosten op een goed presidentschap. Al in 1897, bij de inauguratie van president McKinley, werd het gezamenlijk lunchen ingevoerd. Maar in de huidige vorm bestaat de lunch pas sinds 1953.

Lees ook:Barack Obama wordt ‘geëerd’ met voedsel
Lees ook:Geen “Change” in keuken Witte Huis
Lees ook:Weblog over de moestuin van Michelle Obama
Lees ook:Frankrijk verklaart Amerika de Roquefort-oorlog
Lees ook:Oproep: “Obama, eet geen vlees op maandag”

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lunchen zoals president Barack Obama

  1. Jeanne

    Dit bericht vind ik erg leuk. Knap dat je dit gevonden hebt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>