ChristenUnie eert de spruit!

De ChristenUnie zet spruitjes in voor haar campagne van 2009. De spruit is het sysbool voor dit nieuwe jaar, aldus de ChristenUnie. Want ze zijn supergezond, oer-Hollands, crisisbestendig en dus hyperactueel.
Bezoekers aan de Nieuwjaarsreceptie van de CU kregen dan ook een netje spruiten en een recept voor de ChistenUnie-spruitjessalade mee naar huis.

Spruitjes zijn he-le-maal 2009
Het spruitje staat in Nederland in niet al te hoog aanzien, veel mensen en met name kinderen lusten ‘m niet. De campagne met voetbalcoach Foppe de Haan ten spijt. Maar de ChristenUnie weet beter. Op haar website staat te lezen: “Spruitjes staan op nummer twee in de Top Tien van gezonde groenten. Geen topkok kan eromheen, terwijl ook de beginnende amateur er eenvoudig een veelzijdig palet van gerechten mee kan bereiden. Gezond, lekker en tegen een koutje bestand. Spruitjes zijn he-le-maal 2009.” .

Spruitjes en de economische crisis
Tijdens de receptie wees Rouvoet erop dat het spruitje de perfecte metafoor is voor het huidige economische klimaat. “Als spruitjes bevriezen breekt een deel van het zetmeel af tot suiker, zodat ze minder bitter zullen smaken. Vandaar het gezegde: ‘de vorst moet over de spruitjes’. Zoals een periode vrieskou over de spruitjes zorgt voor een zoetere smaak, mogen we hopen dat de huidige economische crisis leidt tot een duurzamer samenleving.”.

Het recept voor de ChistenUnie-spruitjessalade die stond helaas niet staat wel op de site. Rogier meldde het al in de reacties hieronder, maar ik kreeg ook een email van Sjirk Kuijper, hoofd voorlichting  ChristenUnie met de melding dat het recept wel beschikbaar is. Hier staat het in pdf na te lezen.

Lees ook:Gourmet weer alive op iPad
Lees ook:Recept Spruitjes met gember en geroosterde amandelen
Lees ook:Geen “Change” in keuken Witte Huis
Lees ook:Het spruitjesseizoen is officieel geopend door Foppe de Haan
Lees ook:Britse koningin krijgt banaan cadeau

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “ChristenUnie eert de spruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>