Spaanse kok geeft Michelinster terug

michelinHet is niet de eerste keer, maar opmerkelijk blijft het altijd, als een kok zijn Michelinster inlevert. Want bij veel koks staat hij hoog op het verlanglijstje, is het de meest gewaardeerde ranking en er wordt jaren hard voor gewerkt.
Maar het geeft ook enorme druk. Natuurlijk moet je als kok iedere dag heel goed presteren om je klanten tevreden te stellen, maar als je een ster hebt zijn de verwachtingen van je klanten nog hoger.
En daarom besloot de Catalaanse kok Joan Borras van Hostal Sant Salvador in La Vall de Bianya zijn in 2006 gekregen Michelinster in te leveren.

De directe reden is dat de chef niet lang geleden een hersentumor bleek te hebben en daarop besloot meer van het leven te gaan genieten. De druk van een Michelinster past daar niet goed bij en hij vroeg de Michelingids om zijn restaurant uit de lijst te schrappen. "Elke chef droomt van een ster, maar ze weten op voorhand niet welke prijs ze zullen moeten betalen om die ook te behouden", aldus Borras.
Borras werd in 2005 voorgegaan door de Franse kok Alain Senderens, die zijn drie sterren inleverde.

Bron: De Standaard

Lees ook:Nederlands restaurant In d’en Dillegaard levert Michelinster in
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Kok levert drie Michelin sterren in
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!
Lees ook:Michelin 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>