Lekkerder eten door honger

Eten gaat er lekkerder uitzien als je honger hebt. Dat blijkt uit een Canadese studie waarin proefpersonen foto's van eten te zien kregen terwijl tegelijkertijd een scan van hun hersenen werd gemaakt. Een deel van de proefpersonen kreeg het hormoon ghrelin ingespoten en het andere deel een placebo. De eerste groep bleek sterker op de foto's te reageren dan de laatste groep.

Dit hormoon ghrelin komt normaal gesproken vrij als je honger hebt en tijdens het eten, en wordt door de maag geproduceerd. Het lijkt er nu dus op dat het ervoor zorgt dat je eten er appetijtelijker uitziet, dat je het eten beter ziet en ook beter onthoud.

De reden dat we dit hormoon aanmaken is waarschijnlijk om in tijden van honger toch iets te eten, ook al zouden we dat normaal gesproken niet doen omdat het er onappetijtelijk uitziet. Het zou ook kunnen verklaren waarom mensen tegenwoordig juist te veel eten. Nog onderzocht wordt of het hormoon kan worden geblokkeerd, om mensen bij het afvallen te helpen. Omdat het hormoon ook ons humeur verbeterd, kan dat nog wel eens een lastige gaan worden.

bron: nu.nl

Lees ook:Genieten van een glaasje azijn? Het kan!
Lees ook:Langer goed zien door groenten en fruit
Lees ook:Kinderen eten meer groenten met creatieve naam
Lees ook:Cursus gezond eten voor een prikkie
Lees ook:Winactie: Wat eet jij op de laatste dag?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>