België dol op speculoospasta

speculoospastaBen jij ook zo dol op speculaas (met een flinke kluit roomboter) op je brood? Dan moet je eens naar België afreizen voor een potje speculoospasta. Dat is gemaakt van dezelfde ingrediënten als 'harde' speculaas, maar is smeerbaar. Het is een uitvinding die Els Scheppers niet de winnares maakte van het Vlaamse tv-programma De Bedenkers, maar wel haar bankrekening flink zal gaan vullen, denk ik.

 

Koekjesfabriek Lotus zag er wel brood in en bracht het product begin dit jaar op de markt. En na heel Vlaanderen, lijkt ook Wallonië overstag te gaan. Daar was het tv-programma niet te zien en kregen de mensen ook niet zoveel mee van het relletje dat ontstond. Ene Danny De Maeyer had namelijk een vergelijkbare speculaaspasta al eens eerder aangeboden aan fabriek Lotus, die het toen maar niets vond. Maar dat maakt Els Scheppers allemaal niet zoveel uit. Zij verwachtte stiekem wel dat de speculoospasta heel België zou veroveren, omdat het product bij haar thuis ook al zo'n groot succes was.

bron: nu.nl

Lees ook:Jules Destrooper speculoospasta
Lees ook:recept speculaasbrokken
Lees ook:Broodje kaas in een trommeltje
Lees ook:Thuis op drie sterrenniveau koken
Lees ook:Geen muisjes op, maar in het brood

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “België dol op speculoospasta

  1. Karin

    Hmmm lekker, maar alleen is het geen nieuw idee. Eind jaren tachtig had Calvé een beleglijn met kokospasta, wittechocopasta en speculaaspasta. Er was nog een 4e maar die ben ik vergeten.

    Ik vond de speculaaspasta heerlijk en noemde het altijd speculaaskaas, net als pindakaas :)

    Misschien maar eens naar België reizen om te kijken of deze pasta net zo lekker smaakt als die van Calvé.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Neem je dan voor mij ook een potje mee? Want ik ben erg dol op speculaas op brood en daarom erg nieuwsgierig naar de smaak hiervan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>