Rouwen om supermarktvlees

rouwkaart kerstleedVier actiegroepen die het welzijn van dieren hoog in het vaandel hebben staan, houden vanmiddag om 12.00 uur voor de Albert Heijn aan het Koningsplein in Amsterdam een ludieke actie. Onder het motto "Maak van een vredesfeest geen moordfeest" delen actievoerders voor de deur rouwkaarten uit voor de dieren die gestorven zijn en in plastic bakjes in de koeling liggen. Kerstmis is een vredesfeest, aldus de vier organisaties.

En dat is de reden om juist geen dieren te eten en op deze wijze te laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen voor wat ze eten.
Naast de rouwkaart die wordt uitgedeeld, worden er ook rijen konijnenkooien neergezet die laten zien hoe een kerstkonijn leeft voor het geslacht wordt. Ook is er een kleine foto-tentoonstelling van ander dierenleed. Het Comité Dierennoodhulp, Respect voor Dieren, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Een Dier Een Vriend bieden de mensen die tot bezinning komen een vegetarisch kerstrecept en een condoleancetafel om na te praten met een drankje en een feestelijk hapje.

dierenrouw

Wil je zelf ook een vegetarisch Kerstmenu? Houd deze site dan in de gaten, want later deze week zullen we daar tips voor geven!

Lees ook:Carnivoria
Lees ook:A la c’Arte
Lees ook:Tentoonstelling Hungry eyes
Lees ook:Skinny bitch in de kitch
Lees ook:Wie wordt de meest Sexy Vegetariƫr?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>