Hollandsche pot is oké

Het zijn vooral de Nederlandse zoetigheden die Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen in Nederland wel kunnen waarderen. Pannenkoeken, stroopwafels, hagelslag en drop nemen de tweede tot en met vijfde plek in op een ranglijst met favoriete Nederlandse eten van allochtonen in Nederland. En op één? Daar staat pindakaas. En verrassend genoeg zijn het niet de Surinamers, die in Suriname ook een erg lekkere pindakaas hebben, de groep die dit broodsmeersel het meeste eet. Het zijn de Turken.

Zo'n 80% van de Nederlandse Turken eet wel eens pindakaas, waarmee ze het zelfs vaker eten dan autochtone Nederlanders, waarvan net driekwart zijn brood wel eens met pindakaas besmeerd. Daarna volgen de Marokkanen (67%), de Surinamers (61%) en de Antilianen eten het minst vaak pindakaas (50%).

Stamppotten zoals zuurkool, boerenkool of stamppot andijvie worden door de allochtonen veel minder vaak gegeten. Eén op de tien Turken eet wel eens stamppot, terwijl een kwart van de Surinamers ervoor zorgt dat deze groep de ranglijst aanvoert. Ter vergelijking: 78% van de autochtone Nederlanders eet wel eens één van de genoemde stamppotten. Erwtensoep ligt al weer wat beter op de maag van de allochtonen. Waar tweederde van de autochtonen deze soep wel eens naar binnen lepelt, doen veertig procent van de Surinamers en Antillianen dat en ongeveer een kwart van de Turken en Marokkanen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door MCA Communicatie in opdracht van De Pers.

Helaas werd niet aan autochtonen gevraagd hoe vaak zij integreren in de nieuwe multiculturele samenleving en of zij wel eens roti, pom, baklava, couscous of een tajine eten.

bron: De Pers

Lees ook:Allochtonen vaker te dik
Lees ook:We doen het niet meer!
Lees ook:Terug naar mijn Roti
Lees ook:We smeren het liefste ons bammetje zelf
Lees ook:Broodje kaas in een trommeltje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>