Britten gooien 1/3 gekocht voedsel weg

voedselverspillingJe doet het zelf vast ook wel eens: eten weggooien. En ook de excuses kennen we allemaal: het is over de datum, je ogen waren groter dan je maag, etc etc. Na Nederland  zijn nu ook cijfers bekend van hoeveel voedsel onze buren aan de overkant van de Noordzee wegggooien. En het onderzoek van Britse Waste & Resources Action Programme WRAP laat zien dat dat niet misselijk is. Maar liefst een derde van al het gekochte voedsel wordt in de prullebak gekieperd.

Aardappelen worden het meest weggegooid, gevolgd door brood, appels en maaltijden met vlees of vis. Ook kant-en-klare maaltijden worden niet opgegeten maar aan de vuilnisbak gedoneerd. Maar liefst 300.000 stuks per jaar. En jaarlijks stijgt de hoeveelheid weggegooide kilo's met 2 tot 5 procent per jaar.
In geld uitgedrukt betekent dit dat jaarlijks voor 10 miljard Engelse ponden wordt weggegooid. Dat is 32 procent van hun totale uitgaven aan voedsel.

Schrik jij ook van deze cijfers en ben je benieuwd naar hoeveel voedsel jij zelf verspilt? Doe dan de test.

bron: evmi

Lees ook:Hoeveel voedsel gooi jij eigenlijk weg?
Lees ook:Amerikanen houden echt van fastfood
Lees ook:Recept Frietjes van pompoen
Lees ook:Recept Caipirinha wettelijk vastgelegd
Lees ook:Meer kip, minder vlees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>