Leuke en handige Apps: Puur! Uit Eten


Wat zullen we vandaag eens eten? Waar heb je trek in? Iets biologisch, fairtrade of duurzaam? Ah, een goede keuze. Dat is niet alleen lekkerder dan de gewone variant, het is ook nog eens beter voor mens en dier. Wacht, ik kijk eerst even op mijn App Puur! Uit Eten.

 

 

Puur uit de buurt
Mmm, ik zie dat in het restaurant Heinde en Ver, een paar kilometer verderop, culinaire gerechten worden bereid met streekproducten uit het Groene hart. Met duurzame producten zoals het biologisch brood van Carl Siegert, entrecote van het Wijdemeren Rund en boerengeitenkaas uit Stolwijk. Klinkt goed, toch?
Of zullen we zelf een biologische maaltijd klaar maken? Dan kunnen we eerst naar de boerenmarkt gaan om wat mooie ingrediënten te kopen. O wat jammer. De App meldt dat de markt alleen op zaterdag is. Maar wacht eens even, waarom gaan we vanavond niet naar de film in Utrecht? Maken we er een avondje uit van. Gaan we eerst een hapje eten bij Jasmijn & Ik, waar onder andere biologisch vlees op de kaart staat. En dan halen we na afloop een lekkere fairtrade koffie bij IJs en Zopie. Het adres staat er al bij. Zal ik vast reserveren?

Zo makkelijk is het gebruik van App Puur! Uit Eten!
Je hoeft niet langer te zoeken naar waar je voor je biologische, duurzame en fairtrade producten terecht kunt. Een heel handig overzicht van adresjes heb je nu gewoon in je eigen broekzak zitten. Met restaurants, boerderijwinkels, boerenmarkten en zelfs overnachtingen op basis van duurzaamheid. Dat (h)eerlijk eten helemaal niet duur hoeft te zijn, check je bij de kortingen. Bij deze restaurants of winkels krijg je zomaar iets extra’s, bijvoorbeeld een gratis delicatesse of een glas wijn.

Eten met een filosofie
De App komt voort uit de website puuruiteten.nl. Oprichtster Jeanette van Mullem wil de consument met andere ogen naar zijn directe omgeving laten kijken en zijn betrokkenheid  bij ambachtelijke producenten vergroten. Zij ziet graag de hele keten van producent, leverancier, groothandel, restaurant en gast meer gebruik maken (h)eerlijke producten in de horeca: biologisch, fairtrade en duurzame vis. En die missie lijkt haar te lukken. Zo verscheen ook een culinaire gids met biologische en duurzame hotspots. En inmiddels bestaat ook de Puur Restaurant Week. Meer dan 200 restaurants bieden in deze week een menu waarin zoveel mogelijk ingrediënten gebruiken die bio, fairtrade en duurzaam gevangen zijn.

De App is in knal roze mooi en overzichtelijk vormgegeven. En ook leuk, de App is gratis te downloaden voor Iphone en Ipad. Daarom zijn wij blij met Puur! Uit Eten!

Bon APPetit!

Lees ook:Fairtrade Restaurant Week
Lees ook:Het puurste restaurant is … De Gulle Waard
Lees ook:Vanmiddag nieuw tv-programma over koken: Puur Smaak
Lees ook:Biologisch voor sterrenkoks
Lees ook:Meer aandacht voor eerlijke producten in de supermarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>