Meer biologische kip in Engeland

jamie oliver kipEen tijdje geleden was er flinke oproer in Engeland, toen niemand minder dan publiekslieveling Jamie Oliver live op tv liet zien hoe in onze bio-industrie met onze kippen en kuikens wordt omgegaan (hier vind je de beelden). Omdat we mannelijke kuikens niet nuttig vinden, worden deze vergast. En dit verhaal heeft indruk gemaakt. Dat blijkt nu ook uit de verkoopcijfers.

Maar liefst 35% meer kip uit 'alternatieve' huisvestingssystemen is er de afgelopen maand verkocht in Groot-Brittannië. Daarmee worden vrije uitloop en biologische houderijen bedoeld. De verkoop van 'gangbare' kip daalde juist met 7%. Ook het algehele verkoopcijfer van pluimvee is gedaald, waardoor het er op lijkt dat als consumenten geen diervriendelijke kip kunnen vinden, zij helemaal af zien van het eten van dit vlees. Dat blijkt uit een marktonderzoek van TNS Worldpanel.
Jamie Oliver was niet de enige die op televisie de omstandigheden in de pluimveesector aan de kaak stelde. Ook de bij ons minder bekende Hugh Fearnley-Whittingstall deed zijn zegje.

bron: Vilt

Lees ook:Waar komt jouw ei vandaan?
Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Weer een dochter voor Jamie Oliver
Lees ook:Jamie Oliver doodt kuikens op tv (filmpje)
Lees ook:Kippen doelwit dieven in Engelse supermarkten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>