Grootspraak: de drie beste wijnrestaurants zijn bekend

grootspraak 2009Zojuist zijn de drie restaurants bekend gemaakt die vanwege hun dranken in het zonnetje gezet mogen worden. Het restaurant Boreas (Heeze) verdient de titel ‘beste wijnrestaurant van Nederland’, Valuas (Venlo) heeft de beste wijnkaart en als je meer van champagne houdt, ga dan naar Oud Sluis (in Sluis).
Dat meldt GrootSpraak, de enige restaurantgids voor wijnliefhebbers (aldus de site). Het eerste exemplaar van de derde editie van GrootSpraak werd vanavond uitgereikt aan Peter Klosse, de oprichter van de Academie voor Gastronomie.

Het juryrapport zegt: “Marcel Zwaghoven verzorgt de prachtige wijnkaart voor het Venlose Valuas. Dit restaurant straalt passie voor wijn uit. Wijn wordt hier met en naast voortreffelijk eten in een mooie ambiance opgediend.
Nico Boreas van restaurant Boreas uit Heeze is al jaren een chef om nauwgezet te volgen. Ieder jaar overtreft hij zichzelf. Die voortdurende vooruitgang is in hoge mate te danken aan de inzet van gastvrouw Sonja. Na de verbouwing is alles op zijn plaats is gevallen. Boreas is nog steeds een bedrijf in opbouw, dat betekent dat hier we de komende jaren nog veel kunnen verwachten.”
.
Oud Sluis kreeg complimenten voor de uitgebalanceerde collectie champagnes samen, met champagnes die bij uitstek geschikt zijn bij de maaltijd, die werd samengesteld door Geoffrey Hendrikse.

In totaal werden er meer druiventrosjes uitgereikt aan vorige jaren. Naast het aantal trosjes vermeldt de gids ook de openingstijden, en of er eigen wijn meegebracht mag worden naar een restaurant. De gids GrootSpraak 2009 kan besteld worden via de site van Perswijn of gewoon gekocht in de boekhandel.


November is traditiegetrouw de maand waarin de restaurants gewaardeerd en op een rijtje worden gezet. SpecialBite, GrootSpraakGaultMillau en Lekker zijn al uit, het wachten is nog op Michelin. – En die is nu ook uit!

Lees ook:Grootspraak: beste wijnrestaurant is Wereldmuseum!
Lees ook:de beste wijnbeleving bij De Lindehof
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar
Lees ook:Lekker 2011
Lees ook:Lekker 2009: Stuivertje wisselen in de culinaire top 3

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Grootspraak: de drie beste wijnrestaurants zijn bekend

  1. Pingback: SpecialBite 2009 ligt nu in de winkels | Koken

  2. Pingback: Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>