Workshop Taarten versieren

Ik vraag het me wel eens af, wat zou nou de allerleukste baan ter wereld zijn? Gister kreeg ik daarop misschien wel het ultieme antwoord: werken in een taartenwinkel!
Denk maar mee: iedereen komt blij binnen, en gaat nog blijer weg, je staat de hele dag tussen het snoepgoed en je kan je lekker creatief uitleven. Dat had Petra Achtien goed gezien, toen ze 5 jaar geleden haar winkeltje Tafel van 18 begon.
Van een fijne plek voor koffie met heerlijke taart is de Tafel van 18 omgevormd in een speciaalzaak voor taartdecoraties, een atelier voor workshops Taarten versieren en een plek waar je lekkere taarten en versierde cupcakes kunt kopen.

Vandaag rolt het eerste boek van Petra Achtien Taart om blij van te worden van de persen. En om dat te vieren, kreeg een klein select clubje pers gister een korte workshop Taartdecoratie en veelbelovend voorproefje van het boek.

Kapsels
Voor ons stonden al zogeheten kapsels klaar. Dat waren, in dit geval, ronde taartjes van biscuitdeeg. Deze waren overdwars door midden gesneden en het was aan ons om tussen de twee lagen amarenencompote, een stevig soort slagroom en frambozen te leggen. Deze ingredienten zouden een mooi tegenwicht geven aan de bedekking en versiering van zoete marsepein die we daarna op de taart moesten aanbrengen.

Tips en trucs
Petra Achtien deed iedere stap rustig voor en gaf ons tegelijkertijd veel informatie. Over hoe we deze speciale slagroom uit de groothandel thuis konden vervangen, wat het geheim van een goede luchtige biscuitdeeg is en dat je marsepein beter niet kunt kleuren met kleurstof uit de toko. Net zoals ze in haar normale workshops ook doet en in haar boek Taart om blij van te worden zal beschrijven.

Felgekleurd
Ieder mocht een kleur kiezen voor de marsepein. Knalroze, gifgroen, felblauw, kanariegeel en (mijn keuze) pimpelpaars zat binnen de korste keren aan onze handschoentjes. Na het kneden van de kleurstof door de marsepein, moesten we deze uitrollen en op instructie van Petra Achtien over de taart vormen. De basis werd zo letterlijk gelegd. Kijk maar op de foto hierboven. (En Petra Achtien is de dame met het oranje schort om.)

Versieren
De restjes marsepein die niet om het taartje pasten, konden we voor onze decoraties gebruiken. Na een wat onzekere en schuchtere start van enkelen bleek iedereen uiteindelijk toch zeer creatief. Aan het einde van de workshop stonden er een feestelijke taart vanwege een nieuwe baan, een taart vol bloemetjes, een koninginnetaartje, een eenhandig versierde rozentaart en een taart met roze slangetjes op tafel. En deze met de naam van mijn bedrijfje erop van mijn hand.

 Taart om blij van te worden
Binnenkort in de winkel dus: Petra Achtien – Taart om blij van te worden – Fontaine – isbn 9789059562905
En dan natuurlijk gewoon te koop bij BOL.com 

——————————————————————————————————-

 

Lees ook:Kookboeken Taart versieren
Lees ook:Zelf taarten, cupcakes en koekjes versieren
Lees ook:De magie van taart
Lees ook:Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Lees ook:Taarten van Abel – kookboek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Workshop Taarten versieren

  1. Pingback: Kookboeken Taart versieren | Koken

  2. ilhame elberri

    ik wil ook kunnen taart versieren ik kan verschillende taart maken en leker koekjes baken maar 2 ding kan ik niet is zo als u taart versieren en ik zou het graag willen om een keertje te kijken hoe u dat doet
    met vriendelijk groet

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn

    Hier ben je dan niet helemaal aan het juiste adres, Ilhame, koop het boek van Petra, of bezoek haar website voor de mogelijkheden. Succes en veel plezier met bakken en versieren!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Zelf taarten, cupcakes en koekjes versieren | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>