Recept: Snelle Frambozenhartjes

Frambozenhartjes

De foto op mijn scherm in het (digitale) bakboek Bakken met Karin (Luiten) is niet zo duidelijk, maar het idee achter dit recept sprak me direct aan. Je maakt eigenlijk kleine cakejes, of muffins zo je wilt. Maar Karin noemt ze ‘hartjes’. It’s all in the name. Maar het recept is ook heel eenvoudig: je mengt alle ingrediënten, doet ze in een vormpje (hartje!), stopt er frambozen in, en na een tijdje in de oven heb je een smakelijk hapje.

En in plaats van frambozen kan je er natuurlijk ook ander zacht zomerfruit (evt uit de vriezer) voor gebruiken: blauwe bessen, aardbeien, of stukjes pruim bijvoorbeeld.

 

Frambozenhartjes
(8 stuks)

Ingrediënten:
± 125 g diepvriesframbozen
80 g amandelschaafsel + 2 el extra voor garnering
60 g bloem
75 g boter
125 g suiker
1 el vanillesuiker
2 grote eieren

Bereiden:
Oven: 180 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
Doe bloem, suiker, vanillesuiker en eieren erbij en maal. Giet terwijl de machine loopt de gesmolten boter erbij. Maal tot een glad, vrij vloeibaar mengsel.
Giet in een siliconenhartjesvorm (8 holtes).
Duw in elke holte 5 à 6 bevroren frambozen.
Strooi het resterende amandelschaafsel erover.
Bak 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en een blozend kleurtje hebben.

TIPS: Diepvriesframbozen zijn altijd fijn om op voorraad te hebben. Ze kunnen bevroren en al erin, en blijven in dit geval beter in vorm dan verse frambozen, die meer moesachtig worden.
Geschaafde amandelen malen makkelijker fijn dan hele.

.

Uit het boek: Bakken met Karin van Karin Luiten
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: € 9,85

Meer lekkere recepten vind je in onze rubriek Recepten

—-

Lees ook:Recept – Mandarijnentaart
Lees ook:Recept – Tarta de manzana
Lees ook:Recept Clafoutis van rood fruit
Lees ook:Recept Aardbeienijs met frambozencoulis
Lees ook:Koken met koekjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>