Bakken met Karin

Het eerste bakboek dat we in onze dubbele bakweek bespreken is van Karin Luiten. Normaal kookt ze – net als wij – ook vooral, maar om ook heel Nederland aan het bakken te krijgen, heeft ze 40 bakrecepten gebundeld. Bakken met Karin heet het boekwerkje toepasselijk.

Maar ho, stop Edith! Jij zit toch in Californië? Hoe kan je dan een Nederlands kookboek recenseren?

Heel eenvoudig: de uitgeefster stuurde me een digitale kopie. En ze verzekerde me dat dit bakboekje perfect in Karins serie past: even groot van formaat, en net zo rood.Voor zover de buitenkant. Laten we het beoordelen op de binnenzijde. Is het wat Karin altijd beloofd: Kleine moeite, groot effect?

Ook van binnen is het een typische Karin Luiten: de recepten zijn deels gefotografeerd of geïllustreerd, dan wel beide. Denk aan een foto van een koekje op een getekend bordje. Ze zijn eenvoudig en veelal met een leuke twist; appelcrumble met dadels, zebramakronen (ja, even goed lezen), kardemonspritsen, madeleines met lavendel, bijvoorbeeld. En niet te vergeten, de roze koeken, die gretig gemaakt worden, blijkt uit de vele keren dat Karin de baksels van haar lezers retweet op Twitter. Wie weet vergaat het de Frambozenhartjes waar je morgen van ons het recept van krijgt ook wel zo!

“Laat de noten afkoelen op een bord, niet op keukenpapier: daar plakken ze aan vast.”

Bakken met Karin is een leuk bakboekje met een fijne mix aan eenvoudige en snelle recepten en baksels die wat meer tijd en aandacht vragen. Uit de vele tips blijkt dat Karin de recepten meermaals gemaakt moet hebben, waarmee de kans dat ze zullen mislukken me echt heel klein lijkt!

De koekjes van Karin

 

.

boek: Bakken met Karin van Karin Luiten
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: € 9,85

Meer lekkere boeken vind je in onze rubriek Kookboeken

—-

 

 

Lees ook:Nog meer koken zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Recept: Snelle Frambozenhartjes
Lees ook:Alles uit de kast
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:De heimweekeuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>