Recept Amandelsoep

Amandelen vormen een onmisbaar ingrediënt in de Spaanse keuken. De Spaanse benaming voor amandelen (Almendra) komt uit het Arabisch, van de Moren die eeuwen geleden in Spanje heersten.
Amandelsoep wordt vaak koud opgediend met druiven, maar daar is het nog geen seizoen voor. En een lekkere warme kom soep gaat er nu ook nog wel in, daarom krijg je vandaag het recept hiervoor. .

Deze amandelsoep komt uit Esther‘s grote verzameling recepten, en zij nam het weer over uit Colin Spencer’s boek De Mediterrane Vegetarische keuken en het is een eenvoudig recept. Maar wel weer eens wat anders. Je pureert de (gepelde, dus blanke!) amandelen en ook het broodkruim maak je fijn.
Hiermee maak je een mengsel met de specerijen en gehakte of geperste knoflook, dat je in melk verwarmd.
De groentebouillon doe je erbij en zo laat je de soep een minuut of 10 trekken.
Peper, zout en room maken de soep af.
Lees het hier maar na!

Variatie:
Ergens anders las ik dat deze soep in Spanje vooral met Kerst wordt gegeten, en dan trekt een kaneelstokje mee voor een extra feestelijke smaak.

Lees ook:Recept Gazpacho (koude tomatensoep)
Lees ook:Recept: Pastasalade met groentelinten en amandelsaus
Lees ook:Recept marsepein
Lees ook:Recept: Mama’s tomatensoep
Lees ook:Recept Pasta met Siciliaanse pesto

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Recept Amandelsoep

  1. Jeanne

    Het recept wat jij hier geeft is geen Spaans recept,maar komt uit Tunesie. Gelukkig geef je er wel een link bij naar een Spaanse amandelsoep,totaal andere ingredienten.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    En welke variant vind je het lekkerst, Jeanne?

      /   Reply  / 
  3. Jeanne

    De Spaanse. Maar ik woon al 34 jaar in Spanje!

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Ah, maar dan ben je bevooroordeeld ;-) . En nu word ik helemaal nieuwsgierig naar hoe jij deze soep maakt.. Wil je het met ons delen?

      /   Reply  / 
  5. Jeanne

    Ik maak hem niet zelf, bij mij om de hoek is een eettentje waar ik het wel eens eet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>