Recept Warme chocolademelk

In deze koude barre tijden willen mensen maar 1 ding: warmte. En hoe kan je dat beter krijgen dan door een lekkere kop warme chocolademelk? Het blijkt dat meer mensen er zo over denken, de verkoop van het merk Chocomel is met 40% gestegen vergeleken met deze periode vorig jaar. De afgelopen week zijn de pakken chocoladedrank van dit merk zelfs met nog vaker over de toonbank gegaan (bron).

Je kan natuurlijk net zo doen als al deze kopers en een beker met dit spul in de magnetron opwarmen, je kan ook zelf aan de slag gaan voor een nog veel lekkerder drankje. Zo maak ik ‘m meestal..

WARME CHOCOLADEMELK

Het standaardrecept voor chocolademelk is het mengen van gelijke delen cacaopoeder en suiker (elk 1 eetlepel) en deze op te lossen in wat koude melk. Dan voeg je dit mengsel al kloppend aan warme melk (ca 2 dl) toe en klaar.
Maar veel lekkerder is het om pure chocolade te gebruiken. Door de cacaoboter die hierin zit, wordt de drank veel romiger. En hoe meer suiker je toevoegd, hoe zoeter je chocolademelk zal zijn.

Smaakmakers die de chocolademelk nog lekkerder maken, zijn vanille, een spaans pepertje, een kaneelstokje, steranijs en/of een reepje schoongeboende (of biologische) sinaasappelschil. Feestelijk voor de kinderen maak je de chocoladedrank door er ook wat marshmellows in mee te warmen!

PS Op maandagavond is er bij de RVU op Ned2 een nieuwe serie over een Engelsman  Willy Harcourt Cooze die zijn eigen cacaoplantage in Venezuela heeft gekocht en daar de lekkerste 100%-chocolade van wil maken. Dat is gelukt, ik heb het in mijn kast staan!
Kijk vanaf volgende week maandag naar de andere 7 afleveringen uit deze serie van 8. Via uitzending gemist kan je afl 1, waarin je kennismaakt met deze levensechte Willy Wonka, nog terugkijken.
Willie’s Wonky Chocolate Factory, RVU, NED2, 8x, maandag 19:55 uur

Lees ook:Straks kijken: Willie’s Wonka Chocolate Factory
Lees ook:Eerste chocolademelk was een soort bier
Lees ook:Choca: chocoladefestival in Amsterdam
Lees ook:expositie Hungry Planet
Lees ook:Obama zal overwinning vieren met chocolademelk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Warme chocolademelk

  1. P. Verbakel

    Ik zie hem helaas niet staan op uitzendinggemist.nl . Ik had hem graag gezien. Welke link kan ik gebruiken?

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Nee, inderdaad P., de uitzending is niet op uitzending gemist terug te zien. Jammer!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Straks kijken: Willy Wonka Chocolate Factory | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>