Recept Gevulde komkommer

Niet alleen kan je heel lekkere bijgerechten maken met komkommer, zoals je de hele week hierop koken.blog kon zien, maar komkommer is ook heel geschikt voor een leuk borrelhapje. Je snijdt de komkommer dan in grote stukken, deze hol je uit en vul je met een mengsel naar eigen smaak.

In dit recept wordt de komkommer niet geschild, maar trek je over de lengte van de komkommer met een vork (stevig aandrukken) strepen over de komkommer. Dan ontstaan die leuke strepen.
In het recept maken ze er schuitjes van door de komkommer in de lengte te halveren, het vruchtvlees eruit te lepelen en de komkommer dan te vullen. 
Maar je kunt ook de komkommer in stukken van ca 3 centimeter snijden en hieruit (voorzichtig!) het vruchtvlees scheppen. Zorg wel dat je aan de onderkant nog een bodem overhoudt.

De vulling is snel gemaakt en een mengsel van kruidenroomkaas, kerrie, peper en zout en deze wordt iets smeuiiger gemaakt met melk. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie hierop los laten. Meng er bijvoorbeeld heel fijn gesneden stukjes gerookte zalm door en garneer met een klein reepje rode paprika.

Lees ook:Recept Marokkaanse komkommermoes
Lees ook:Recept Surinaamse gevulde aubergine met garnalen
Lees ook:Recept Italiaans gevulde kip op de barbecue
Lees ook:Recept Tarte tatin met prei
Lees ook:Recept Tzaziki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>