Annabel Langbeins Simple Pleasures

20130328 Simple pleasures – Cover paperback.indd

In haar eigen Nieuw-Zeeland kan ze niet meer rustig over straat, en is ze één van de gevestigde namen op culinair gebied. In Nederland lopen we daarop wat achter. Maar na haar bezoek aan ons land vorige zomer (en ons interview met haar) heeft Annabel Langbein de smaak te pakken. Ook Nederland wil ze veroveren.

Simple Pleasures is daarbij het kookboek dat ze als geschut inzet. Klinkt heftig, maar wees gerust, het staat vol lekkere en goed te maken recepten!

Annabel Langbein?
Je kent haar misschien nog niet zo goed, maar daar gaat verandering in komen, als het aan de dame zelf ligt. Ze noemt zichzelf The Free Range Cook, die kookt met verse ingrediënten zonder enige grenzen. Omdat dat toch wat lastig uitleggen bleek in het Nederlands (hier haar poging), is ze nu de seizoenskok. Duidelijk, want eten met de seizoenen doet ze volop. Niet zo moeilijk in haar geval, ze heeft een enorme moestuin waaruit ze kan putten.

Simple Pleasures
In het tweede deel van haar tv-serie The Free Range Cook kookt Annabel Langbein allerlei menu’s. Deze vind je, met wat extra recepten, in Simple Pleasures. Alleen zijn de recepten anders geordend in het kookboek. Daarin staan ze op thema: uit de oven, uit de tuin, van de boerderij, uit meer en zee en tenslotte uit de boomgaard en uit de eigen voorraadkast. Tussendoor staan de menulijstjes met verwijzingen naar de paginanummers voor de recepten.

En?
Het is een typisch Annabel Langbein kookboek geworden. In de inleidingen van de hoofdstukken schrijft ze over de geneugten van het werken met verse ingrediënten, of je ze nu zelf in je moestuintje hebt of bij de boer koopt. Dan volgt een gevarieerde set aan recepten, gelardeerd met tips om ze op een andere manier te serveren, wat je erbij kunt eten en waarmee je sommige ingrediënten kunt vervangen. Bij een flink aantal recepten staat vervolgens nog een QR-code, waarmee je direct een filmpje op je smartphone kunt toveren waarin Annabel Langbein je laat zien hoe je het gerecht maakt.

Zoals bijvoorbeeld dit recept voor Saffraanrisotto met spinazie.


.

boek: Simple van Annabel Langbein
uitgeverij Van Dishoeck, isbn 9789000325207, 25 euro
- meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

———————————————————————

Lees ook:The Free Range Cook; Koken met Annabel Langbein
Lees ook:Fast, fresh, simple
Lees ook:Kookprogramma met Yvette van Boven
Lees ook:Lisette in Luilekkerland
Lees ook:Hollandse kramen – Yolanda van der Jagt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>