Kookboek Asperges

Ik moet eerlijk bekennen dat het wel een tijdje heeft geduurd voordat ik asperges leerde waarderen. Maar nu wil ik niets anders dan er lekker mee experimenteren. (En wonen in een buurt waar je ze volop kunt krijgen, maar dat is wat lastiger te realiseren.)

Daarom was ik wel nieuwsgierig toen het boek Asperges door de postbode gebracht werd. Het is oorspronkelijk een Duitse uitgave, dat nu naar het Nederlands is vertaald. Toen ik er de eerste keer doorheen bladerde was ik onder de indruk van de enorme verscheidenheid aan recepten en de verschillende mogelijkheden om asperges te verwerken.

Voorgerechten, salades en soepen
En dat begint al in het eerste hoofdstuk vol voorgerechten, salades en soepen. Niet alleen dit recept voor cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas ziet er erg lekker en maakbaar uit, ook de hamrolletjes met paarse (!) asperges en honingmeloen, de ceviche van zalm en asperges, de aspergekebabs en de verschillende bruschetta’s met asperges zou ik wel eens willen maken.

Het kookboek
Daarna laten kok Andreas Neubauer en fotograaf Michael Wissing zien hoe je asperges in allerlei gerechten met pasta kunt verwerken. En daarna in allerlei verschillende ovenschotels, zoals op een pizza, in een pakketje met jonge worteltjes of met spek in een muffin.  Met de hoofdgerechten gaan de heren van Thaise asperges naar Italiaanse risotto, en van asperge-gehaktballen naar asperges uit de wok met geglaceerde eendenborst. Om tot slot te laten zie hoe asperges in zoete gerechten verwerkt kunnen worden. Het boek eindigt met recepten om asperges wat langer te bewaren, in een chutney of pesto bijvoorbeeld, maar je zou ze ook kunnen inmaken op zoetzuur.

Pure recepten
Al met al in het een no-nonsens kookboek. Er staan alleen recepten in, die zelfs niet eens worden ingeleid. Dat is tamelijk uniek, en voor een keer ook heel verfrissend, want meer tekst is eigenlijk ook niet nodig. De heldere en eenvoudige foto’s laten van bijna ieder gerecht zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien en de recepten zien er zeer maakbaar uit.
Het enige dat jammer is, is dat het aspergeseizoen maar tot 24 juni duurt en je dus maar kort van dit boek kunt genieten.

Het gouden asperge boekAsperges  – Andreas Neubauer – uitgeverij De Lantaarn - isbn 9789054265061

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Het kleine aspergekookboek
Lees ook:Ramsay’s beste menu’s
Lees ook:Basisrecept witte asperges
Lees ook:Aspergeweek op koken.blog
Lees ook:Kookboek Kip

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Asperges

  1. Pingback: Recept Cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas | Koken

  2. Pingback: Recept Toscaanse aspergesalade | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>