Antipakjesavond-matinee 2012

De #undergroundboerenmarkt ken je inmiddels misschien wel. Zondag 2 december vindt er iets vergelijkbaars plaats, en weer is de naam van het culi-evenement een hele mond vol: Antipakjesavond-matinee 2012. Initiatiefneermster is ook niemand minder dan anti-pakjeskok Karin Luiten, je weet wel, van het Kookboek Zonder pakjes en zakjes.

En Karin heeft 4 december uitgeroepen tot de Nationale Anti-Pakjesavond. Dat dit jaar op zondagmiddag 2 december gevierd wordt!
    

Wat is de antipakjesavond?
In Nederland eten we veel, te veel aldus Karin, met behulp van pakjes. Of zakjes, blikken, potten, stoombakjes of diepvriesdozen. En om te bewijzen dat we heus nog wel zelf kunnen koken, heeft ze 4 december tot de nationale antipakjesavond uitgeroepen. Na twee jaar online dit gevierd te hebben, vond Karin het nu tijd voor een echte ontmoetingsplek. Waarin we van elkaars zelfgemaakt eten kunnen genieten. Een soort undergroundboerenmarkt, dus, maar dan toch iets anders.

De antipakjesavond-matinee
Een kleinschalige markt waar deelnemers hun thuis danwel ter plaatse bereide gerechten aan de man brengen. Allemaal zelfgemaakt, zonder pakjes of zakjes. Dat kan variëren van chocopasta en kippensoep tot spaghetti bolognese of gevulde koeken. Het mag een antipakjesrecept van Koken met Karin zijn maar dat hoeft uiteraard niet. Gerechten kunnen tegen een schappelijk prijsje (denk: 1-2 euro per portie) verkocht worden, maar onderling ruilen mag ook (’1 bakje nasi voor 2 brownies’).

Meer info
Zondag 2 december 2012, van 12.00 tot 16.00 uur. Bij restaurant Fifteen in Amsterdam. Op haar eigen website vertelt Karin je er meer over, ook wat de (huis)regels zijn.

Lees ook:Nationale antipakjesavond
Lees ook:Recept – Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Nog meer koken zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Recept Tiramisu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>