6 en 7 juni Lekker naar de biologische boer

In het weekend van 6 en 7 juni is het weer zo ver. Dan openen zo’n 200 biologische boeren en tuinders hun deuren en kan je een kijkje nemen op hun bedrijf. Dus, Lekker naar de boer!

En bij één van de deelnemende bedrijven, boerderij Obio, vond ik een grappig filmpje van een blije kalfjes in de wei, waarvan er 1 besluit te gaan zwemmen. Het filmpje staat onderaan het bericht.

Lekker naar de boer
Uitgezette fietsroutes leiden je langs allerlei bijzondere punten van natuurwinkel naar boer of tuin. En op ieder bedrijf valt er wel wat te beleven. De boer vertelt zijn verhaal, je kunt er misschien proeven en ook voor de kinderen worden activiteiten als kalfjes aaien en op zoek naar de produkten van het land georganiseerd.
Ook zijn er restaurants die bij deze actie zijn aangesloten, en zij verzorgen heerlijke biologische maaltijden.

Win een Boergondisch feestmaal voor twee
Iedereen die dit weekend een van de deelnemende bedrijven bezoekt, kan gratis het blad Lekker naar de Boer! Magazine ophalen, dat vanaf half mei bij één van de deelnemende bedrijven is af te halen. Een paar mensen maken daarnaast nog eens kans op een Boergondische maaltijd voor twee personen. En dat is een heerlijk diner op het erf van de boerderijen.

Juni = biologische maand
En het blijft niet bij dit weekend, maar de hele maand juni staat in het teken van biologisch. Ook winkels, speciaalzaken en supermarkten zullen aandacht besteden en kortingen geven op biologische produkten.

Lekker naar de Boer! – in het hele land, zie website – 6-7 juni 2009

Lees ook:Beleef biologisch en ga Lekker naar de Boer
Lees ook:Utrecht is uitgekookt!
Lees ook:Dining with the Stars, editie 6
Lees ook:Dames, ga lekker met korting uit eten tijdens het EK-voetbal
Lees ook:Terugblik I – de koken.blog-keukentool van 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>