Les Petits Mouchoirs

Wat zou jij doen? Ieder jaar ga je met een club vrienden naar de kust om te genieten van een lange zomervakantie in het strandhuis van je rijke vriend, die restauranthouder is. Maar vlak voor jullie vertrekken krijgt één van jullie een vreselijk ongeluk en hij komt op de intensive care te liggen. Ga je dan nog naar de kust of blijf je in de hoofdstad bij die vriend? Wat je vriendschap waard?

In de film Les Petits Mouchoirs kiezen de vriendgroep er voor om toch naar de kust bij Bordeaux te gaan en niet in Parijs te blijven. En dan begint de film pas.

Want ieder heeft zo zijn eigen problemen. De rijke Max is overwerkt, een ander bekent op hem verliefd te zijn, de mooi spring-in-het-veld Marie krijgt onverwacht bezoek van een vriendje die uit Parijs even overkomt. Relaties verbreken en worden weer hersteld. De vertaling van Les petits mouschoirs, letterlijk de kleine zakdoekjes, is iets als ‘kleine leugens die onder het tapijt worden geschoven’, dan weet je het wel! En intussen ligt Ludo nog steeds op de intensive care.

Is het een echte culifilm?
Nee, niet echt. We zien een keer iemand een plak ham van een hele gezouten en gedroogde varkenspoot afsnijden, in de plaatselijke supermarkt ontstaat een kleine discussie over het eten dat ze inkopen en dat is het wel. Of je moet bedoelen dat ze veel, vaak en langbuiten aan tafel zitten. Net zoals je je voorstelt bij Fransen. Dat is wel jaloersmakend, want die tafel staat vol heerlijkheden. Die je dan niet gekookt ziet worden, dat dan weer niet.

Een prachtige film die het bekijken meer dan waard is, bekijk de trailer hieronder maar. Vanaf vanavond in de bioscoop.


Les petits mouchoirs – Cineart – vanaf 13 janauri 2011 in de bioscoop – diverse bioscopen

Lees ook:Food Film Festival 2013
Lees ook:TV-serie Het Schnitzelparadijs
Lees ook:CHEF!
Lees ook:El Bulli Cooking in Progress
Lees ook:Restaurantweek voorjaar 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>