Lekker! Broodje sprinkhaan

Insecten worden steeds vaker gezien als oplossing voor problemen als hongersnood en milieuvervuiling*. Maar voor ons Westerlingen is het hele idee dat we insecten moeten eten, nog een te bizar idee.  

Zou je wel eens op een voorzichtige en 'verstopte' manier insecten willen eten, neem dan eens een kijkje bij Bakkerij Hazenberg in Vlaardingen. Daar kan je vanaf vandaag een meelwormen-chocoladebroodje en een sprinkhanen-pizzabroodje kopen. Ook het personeel van de bakkerij was in eerste instantie wat huiverig, maar vonden het toch lekkere broodjes.

De bakker kwam op de BakkerijDagen een oud-klasgenoot tegen, die sprinkhanenbonbons presenteerde. Bakker Hazenberg raakte met de bonbonmaker Melis aan de praat en van het één kwam het ander.

Het meelwormen-chocoladebroodje bestaat uit roomboter korstdeeg met gele room, chocola en meelwormen. Het sprinkhanen-pizzabroodje bevat roomboter korstdeeg met pizzasaus, sprinkhanen en kaas. De insecten komen vriesdroog van de kweker. Ze zijn vetarm en bevatten veel eiwitten, mineralen en vitaminen, aldus Hazenberg. 

* een korte uitleg: insecten kan je sneller, goedkoper èn milieuvriendelijker kweken dan vlees zoals rund, varken en kip. Lees ook dit bericht hierover. Zelf in de keuken aan de slag met insecten? Kijk eens hier! (Of was dat wel een 1-aprilgrap?)

bron: Bakkerswereld

Lees ook:Het insectenkookboek
Lees ook:Binnenkort ook insecten op jouw bordje?
Lees ook:koekjes van insecten
Lees ook:Ook wij moeten aan de insecten
Lees ook:Hoge bloeddruk? Insecten eten kan helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>